Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Στο τραπέζι και η επιστράτευση για τους διοικητικούς των ΑΕΙ

Κορυφώνεται η σκληρή αντιπαράθεση των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων με την κυβέρνηση για τη διαθεσιμότητα 1.349 απ΄οαυτούς. Η προθεσμία που τους δόθηκε προκειμένου να απογραφούν ηλεκτρονικά λήγει αύριο, Τρίτη, το βράδυ ενώ εξετάζεται πλέον και το ενδεχόμενο επιστράτευσής τους για να ανοίξουν τα πανεπιστήμια.

Η ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων αποφάσισε να συνεχίσει για 7η συνεχή εβδομάδα την απεργία, γεγονός που δημιουργεί πλέον πολύ σοβαρά προβλήματα στις εγγραφές, στους μεταπτυχιακούς φοιτητές και ιδίως στο χειμερινό εξάμηνο που κινδυνεύει να χαθεί οριστικά σε ορισμένα ιδρύματα, και ειδικότερα στο Πολυτεχνείο και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μάλιστα στο ΕΚΠΑ, οι υπάλληλοι σκλήρυναν τη στάση τους, καθώς απέρριψαν προχθές εισήγηση του προεδρείου του ΔΣ του συλλόγου τους για διεύρυνση του προσωπικού ασφαλείας προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εγγραφές και αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας τους με καθολικό κλείσιμο των υπηρεσιών του Ιδρύματος.

Πηγές του υπουργείου Παιδείας τονίζουν ότι οι εξελίξεις προκαλούν σοβαρό προβληματισμό, γι’ αυτό εξετάζεται το ενδεχόμενο να ληφθούν άμεσα μέτρα. Κατά πληροφορίες, συνεργάτες του κ. Αρβανιτόπουλου πρότειναν ενέργειες, ανάμεσα στις οποίες και η επιστράτευση των διοικητικών.

Το επιτελείο του υπουργού εξετάζει πάντως προσεκτικά όλες τις παραμέτρους, καθώς θα πρόκειται για τη δεύτερη επιστράτευση στον χώρο της παιδείας σε σύντομο διάστημα έπειτα από εκείνη των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης παραμονές Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας