Connect with us

Hi, what are you looking for?

Βουλιαγμενη

Επιστρέφει στις ρίζες του ο Χειμερινός Διάπλους Βουλιαγμένης

Την αυθεντική της φυσιογνωμία ανακτά φέτος μια από τις πλέον πρωτότυπες διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού, αυτή του Χειμερινού Διάπλου Βουλιαγμένης.

Ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης διοργανώνει για 15η συνεχόμενη χρονιά την κολυμβητική αυτή πρόκληση, που καλεί ανθρώπους όλων των ηλικιών και σωματικών δυνατοτήτων να κάνουν διαδρομές στον κόλπο της Βουλιαγμένης.

Η διοργάνωση όπως γινόταν αρχικά, τοποθετείται χρονικά την πρώτη Κυριακή του Δεκεμβρίου και συγκεκριμένα την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 στις 11 π.μ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΝΟΒ, “ο Διάπλους θέλοντας να τιμήσει το ένδοξο παρελθόν επιστρέφει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου και προσκαλεί όλους εκείνους που αγαπούν την κολύμβηση στην ανοιχτή θάλασσα και τολμούν να την απολαμβάνουν τον χειμώνα να συναγωνιστούν στον όμορφο κόλπο της Βουλιαγμένης”.

Οι κολυμβητές θα επιλέξουν μια από τις 3 διαδρομές (750, 1.500 και 3.000 μέτρα) ενώ θα υπάρχει και χωριστός αγώνας για παιδιά 6-12 ετών, με απόσταση 150 μέτρων.

Θα υπάρχει ψηφιακή χρονομέτρηση ενώ τόσο η εκκίνηση όσο και ο τερματισμός θα πραγματοποιηθούν μέσα στο νερό σε ειδική αψίδα, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να λάβουν μέρος άτομα με αναπηρίες, όπως συνηθιζόταν στις παλιότερες αυθεντικές διοργανώσεις.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν, γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά και θα ολοκληρωθούν στις 29 Νοεμβρίου.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 20 ευρώ για εγγραφή ως τις 20 Νοεμβρίου και σε 30 ευρώ για εγγραφή από 21 ως 29 Νοεμβρίου.

Το …διάλειμμα

Η επιστροφή αυτή στις ρίζες έγινε μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα κατά το οποίο τον Χειμερινό Διάπλου Βουλιαγμένης ανέλαβε γνωστή εταιρεία αθλητικών διοργανώσεων, η οποία έφερε σημαντικές αλλαγές στο θεσμό.

Ο τίτλος της διοργάνωσης μεταφράστηκε στα Αγγλικά, η ημερομηνία διεξαγωγής μεταφέρθηκε έναν μήνα νωρίτερα, ώστε να είναι τα νερά πιο ζεστά, ο τερματισμός γινόταν με τρέξιμο αποκλείοντας άτομα με αναπηρίες, ενώ το όλο στήσιμο θύμιζε ένα “πάρτι χορηγών”.

Πολλά μέλη του ΝΟΒ που ξεκίνησαν τον θεσμό του Διάπλου διαμαρτυρήθηκαν και μάλιστα εκφράζοντας την αντίθεσή τους συνέχισαν να διοργανώνουν τον “αυθεντικό διάπλου” σε φιλικό επίπεδο τον Δεκέμβριο, πάλι στις εγκαταστάσεις του ΝΟΒ.

Έχει ενδιαφέρον όμως ότι και η εταιρεία συνεχίζει φέτος τη δική της κολυμβητική διοργάνωση, χωριστά από τον ΝΟΒ, φιλοξενούμενη στην πλαζ της Βουλιαγμένης.

(Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Παλμός Γλυφάδας, 28 Οκτωβρίου 2017)

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement