Σε κινητοποιήσεις οι οικοδόμοι στο έργο ανακαίνισης του Αστέρα Βουλιαγμένης

Σε κινητοποιήσεις οι οικοδόμοι στο έργο ανακαίνισης του Αστέρα Βουλιαγμένης

Σε Γενική Συνέλευση και στην εκλογή τριμελούς εργοταξιακής επιτροπής προχώρησαν, χτες, με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, οι εργαζόμενοι στο έργο ανακαίνισης του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Επίσης, χτες, ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας καθώς η εργοδοσία τούς οφείλει δεδουλευμένα δύο μηνών, ενώ παράλληλα απαιτούν την ανάκληση απόλυσης συναδέλφου τους, η οποία έγινε ύστερα από τις καταγγελίες που έκανε ο ίδιος στο Συνδικάτο για τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στο έργο.

tspg

«Καταγγέλλουμε τη στάση της εργοδοσίας», τονίζει το Συνδικάτο, «που προκειμένου να έχει κέρδη ξεζουμίζει τους εργαζόμενους και την καλούμε να εξοφλήσει άμεσα όλα τα δεδουλευμένα. Ταυτόχρονα, καταγγέλλουμε την προσπάθεια φίμωσης των εργαζομένων που επιχείρησε η εργοδοσία, αφού όταν εργαζόμενος στο συγκεκριμένο έργο ήρθε σε επαφή με το Συνδικάτο, τον απέλυσε με διάφορα αστήρικτα κι απαράδεκτα προσχήματα. Η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων δεν θα περάσει!».

Πηγή: Ριζοσπάστης

Update:

Με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας δήλωσε ότι οι κινητοποιήσεις είχαν “σαν αποτέλεσμα να πληρωθούν άμεσα όλοι οι συνάδελφοι όλα τα δεδουλευμένα τους”.