Η βροχή δεν ματαίωσε την περιφορά του Επιταφίου στο ΚΑΑΠ Βούλας

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τη Μ. Παρασκευή στις 4.30 μ.μ., στο Ιερό  Παρεκκλήσιο του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας, Άγιος Στυλιανός, το οποίο ευρίσκεται εντός του ιδρύματος του Κ.Α.Α.Π. (πρώην Π.Ι.Κ.Π.Α) Βούλας, τελέσθηκε τη Μ. Παρασκευή, ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως και ο Όρθρος του Μ. Σαββάτου. από τον  π. Αντώνιο Χρήστου, Εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας και  Υπεύθυνο Ιερέα του Ιδρύματος.

Συμμετείχαν όσα παιδιά του Ιδρύματος μπόρεσαν να έρθουν, η διοίκηση, το προσωπικό που εφημέρευε, αρκετοί εθελοντές καθώς και προσκυνητές από την ευρύτερη περιοχή.

tspg

Κατά την Ακολουθία ψάλθηκαν τα Εγκώμια και τα Ευλογητάρια μπροστά στο Κουβούκλιο του Επιταφίου, όπου είχε τοποθετηθεί και ο Επιτάφιος του Χριστού, κατά την Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως .

Κατά την διάρκεια  όλης της Ακολουθίας έβρεχε ασταμάτητα, όμως την ώρα που ήταν να γίνει η  Ιερά Λιτάνευση του Επιταφίου, σε όλα τα τμήματα του Ιδρύματος, για να την ασπαστούν τα παιδιά και το προσωπικό, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να βρίσκονται στο Εκκλησάκι, η βροχή είχε σταματήσει και μάλιστα είχε και ηλιοφάνεια! Όλη χάρηκαν για αυτό το γεγονός.

Σε κάθε θάλαμο όπου έφτανε η πομπή, γινόταν και ειδική δέηση υπέρ Υγείας.

Όταν επέστρεψε ο επιτάφιος στο Εκκλησάκι, όλοι πέρασαν από κάτω περίμεναν να ολοκληρωθεί ολόκληρη η Ακολουθία.

Σήμερα, Μ. Σάββατο, το βράδυ η Ακολουθία της Αναστάσεως θα γίνει στις 10.00 μ.μ.

Ακούστε την ομιλία που έκανε ο π. Αντώνιος Χρήστου: