Επίθεση Κωνσταντέλλου στους εκπαιδευτικούς για τους πανηγυρικούς των επετείων

Επίθεση Κωνσταντέλλου στους εκπαιδευτικούς για τους πανηγυρικούς των επετείων

Τη γνώμη ότι οι πανηγυρικοί λόγοι των εθνικών επετείων που εκφωνούν κάθε χρόνο οι εκπαιδευτικοί από Βάρη, Βούλα και Βουλιαγμένη είναι “Φιλιππικοί κατά των μνημονίων” και “συνδικαλιστικές τοποθετήσεις αμφιθεάτρου” εξέφρασε χτες στο Δημοτικό Συμβουλίο ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Αφορμή για τη συζήτηση έδωσε η ερώτηση του Δημοσθένη Δόγκα για ποιο λόγο κατά τον πρόσφατο εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 2016, ο πανηγυρικός εκφωνήθηκε εντός του ναού και όχι στο μνημείο κατάθεσης στεφάνων, όπου θα τον άκουγαν όλοι.

tspg

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος με αφορμή το ερώτημα δήλωσε πως στο εξής θα αφαιρέσει από τους εκπαιδευτικούς της πόλης το προνόμιο να συγγράφουν και να εκφωνούν λόγους κατά τις εθνικές επετείους και ότι πλέον η αρμοδιότητα αυτή θα δίνεται στους δημοτικούς συμβούλους.

“Εγώ δεν θέλω να ακούσω για τα μνημόνια, θέλω να ακούσω τι έγινε τότε και γιατί είμαστε σήμερα ελεύθεροι” είπε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, συμπληρώνοντας πως αν ζητήσει να εκφράσει τη γνώμη του για το λόγο του εκπαιδευτικού πριν αυτός τον εκφωνήσει θα θεωρηθεί λογοκρισία.

Φυσικά, “τιμωρώντας” συλλήβδην τον κλάδο των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με το να τους αφαιρεί αυτή την τιμητική αρμοδιότητα επειδή δεν συμφωνεί προσωπικά με κάτι που άκουσε, διαπράττει τη μεγαλύτερη δυνατή λογοκρισία (ψιλά γράμματα αυτά για τον Δήμαρχο!).

Έτσι ανακοινώθηκε ότι θα γίνει από τώρα ένας κατάλογος των δημοτικών συμβούλων που ενδιαφέρονται να εκφωνήσουν πανηγυρικό κατά την επόμενη εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, και το “προνόμιο” θα δοθεί εκ περιτροπής στους ενδιαφερόμενους από τη συμπολίτευση και την αντιπολίτευση.