Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτικό Συμβούλιο

Οι επιχορηγήσεις των αθλητικών σωματείων στο Δημοτικό Συμβούλιο των 3Β

Τις ετήσιες επιχορηγήσεις στα αθλητικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης συζητά το Δημοτικό Συμβούλιο στην ερχόμενη συνεδρίασή του.

Συγκεκριμένα, το σώμα θα συνέλθει τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 στις 7 μ.μ. στο Δημαρχείο, με την ημερήσια διάταξη να περιλαμβάνει συνολικά 77 θέματα (κυρίως διαδικαστικού χαρακτήρα).

Όπως κάθε χρόνο, μια Επιτροπή Αξιολόγησης του Δημοτικού Συμβουλίου εξέτασε τα αιτήματα για τη χρηματοδότηση δράσεων των συλλόγων, τα οποία και ιεραρχήθηκαν βάσει των κριτηρίων που έχει από το 2015 θεσπίσει η δημοτική αρχή.

Συνολικά φέτος θα διατεθούν 286.000 ευρώ σε 21 σωματεία που εδρεύουν στον Δήμο. Μεταξύ των κριτηρίων χρηματοδότησης περιλαμβάνεται και ο όρος κάθε σωματείο να έχει συμπληρώσει 5 χρόνια ανελλιπούς δράσης, ενώ οι διαφορές στο ύψος της χρηματοδότησης καθορίζονται ανάλογα με την παλαιότητα, τις διακρίσεις και το μέγεθος κάθε Σωματείου.

Να σημειωθεί ότι η νομοθεσία απαγορεύει στους Δήμους να χρηματοδοτούν λειτουργικά έξοδα των φορέων και η Επιτροπή εγκρίνει αποκλειστικά αιτήματα για εκδηλώσεις και δράσεις. Τα δε παραστατικά των συλλόγων υποβάλλονται απολογιστικά, αφού εγκριθούν από την Οικονομική Υπηρεσία και το Δημοτικό Συμβούλιο στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Όλη η οικονομική κίνηση των πόρων αυτών αναρτάται σε ειδικό ιστότοπο του προγράμματος Διαύγεια.

Η εισήγηση της Επιτροπής που θα συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο είναι η ακόλουθη:

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας