Εκπαιδευτικούς από 5 χώρες φιλοξένησε το Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος Βούλας

Εκπαιδευτικούς από 5 χώρες φιλοξένησε το Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος Βούλας

Την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017 το 3ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας στo πλαίσιo του Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Erasmus +» φιλοξένησε εκπαιδευτικές αποστολές από την Ισπανία, τη Ρουμανία, την Πολωνία, την Ιταλία και την Τουρκία.

Οι εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου, συνομίλησαν με μαθητές, οι μαθητές τους έθεσαν ερωτήματα, δόθηκαν απαντήσεις και εν συνεχεία έγινε παρουσίαση του προγράμματος από τους εκπροσώπους κάθε χώρας και ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Το θέμα του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι: «Τρώγοντας Υγιεινά – Ζώντας με Άσκηση» – HealthyEatingActiveLiving (HEAL).

Παράλληλα οι εκπαιδευτικές αποστολές επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν σε χώρους υψηλής πολιτιστικής και ιστορικής σπουδαιότητας (Ακρόπολη, Καλάβρυτα, Ναός Ποσειδώνα στο Σούνιο) και συναντήθηκαν με τον δήμαρχο, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, ο οποίος παρέθεσε προς τιμήν τους καφέ και γεύμα και τους παρουσίασε εν συντομία την ιστορία των τριών πόλενω.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη χώρα μας έμειναν κατενθουσιαμένοι από την υποδοχή αλλά και το πρόγραμμα που ακολούθησαν και το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 αναχώρησαν για τις χώρες τους.

nourish

Επόμενο ραντεβού με συμμετοχή και παιδιών από το Σχολείο του Πανοράματος, στα τέλη Μαΐου, στην Ιταλία.

sea ergon