Connect with us

Hi, what are you looking for?

Βουλιαγμενη

5 ευρωπαϊκά σχολεία στο Δημοτικό Βουλιαγμένης

Τις αποστολές 5 ευρωπαϊκών σχολείων φιλοξένησε το Δημοτικό Σχολείο Βουλιαγμένης κατά το διάστημα 2-5 Μαΐου 2018.

Ήταν τα σχολεία – εταίροι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ “Students Against Violence in Europe”:

Της Βουλγαρίας (1 Sredno uchilishte Pencho P. Slaveikov), της Κύπρου (Γυμνάσιο Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου), της Ισπανίας (Escola pública Germanes Bertomeu), της Ιταλίας (Istituto Comprensivo Q. Orazio Flacco) και της Ουγγαρίας (XIII Kerületi Ady Endre Gimnázium).

Για τον λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε μια σειρά εκδηλώσεων στον χώρο του Σχολείου αλλά και στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Βουλιαγμένης.

Στις 2 Μαΐου 2018 το Σχολείο μας υποδέχτηκε τους Εταίρους με μια χαρούμενη τελετή που είχε χρώμα …Ευρώπης! Οι εκπαιδευτικοί καλωσόρισαν τους προσκεκλημένους και οι μαθητές τους προσέφεραν γλυκά και τοπικά ηδύποτα. Ακολούθησαν τραγούδια σύγχρονα και παραδοσιακά , χοροί με παραδοσιακές στολές και παραδοσιακά όργανα.

Στις 3 Μαΐου οι Εταίροι μας, οι μαθητές του Σχολείου και οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν την αναπαράσταση των Ολυμπιακών Αγώνων στο γήπεδο «Δόξα» Βουλιαγμένης. Την έναρξη προλόγισε η Διευθύντρια του Σχολείου μας κα Αλεξάνδρα Σταθοπούλου. Αφού έκανε μια ιστορική αναδρομή στους Ολυμπιακούς Αγώνες από την αρχαιότητα ως και τη σύγχρονη εποχή, στάθηκε κυρίως στο μήνυμα της ευγενούς άμιλλας, της ενότητας και της αλληλεγγύης που είναι πάντα επίκαιρο.

Κατόπιν ιέρειες κρατώντας δάδες αναπαράστησαν την Τελετή της Αφής της Ολυμπιακής φλόγας. Στη συνέχεια ακολούθησαν αγωνίσματα στα οποία πήραν μέρος οι μαθητές του σχολείου.

Στις 4 Μαΐου μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν σε μια γιορτή γεύσης που στήθηκε στο προαύλιο του Σχολείου. Οι γονείς των μαθητών ετοίμασαν παραδοσιακά ελληνικά πιάτα αλλά και πιάτα από τις χώρες καταγωγής τους. Στρώθηκε ένα μεγάλο ενιαίο τραπέζι απ΄ όπου σερβιρίστηκαν όλοι.

Την ίδια ημέρα το Σχολείο μας επισκέφθηκαν εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας και του Δικτύου για το Θέατρο στην εκπαίδευση και πραγματοποιήθηκε ένα workshop με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών του Σχολείου και των Εταίρων.

Μετά τη λήξη του πρωινού προγράμματος πραγματοποιούνταν επισκέψεις – ξεναγήσεις σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, στη Βουλή των Ελλήνων και στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας προκειμένου να έρθουν σε επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό.

Ήταν για όλους μας μια ξεχωριστή εμπειρία! Η επόμενη συνάντηση είναι προγραμματισμένη για το Σεπτέμβρη 2018 στη Μαρκόνια της Ιταλίας.

Για όλες τις εκδηλώσεις, τα αποτελέσματα, το υλικό και τα συμπεράσματα των εργασιών του προγράμματος, καθώς και φωτογραφικό και άλλο υλικό, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του σχολείου.

Advertisement