Προκαταρκτική έρευνα για τους δημάρχους που αρνούνται την αξιολόγηση!

Προκαταρκτική έρευνα για τους δημάρχους που αρνούνται την αξιολόγηση!

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τους δημάρχους που φέρονται να αρνούνται να προχωρήσουν στις διαδικασίες αξιολόγησης του προσωπικού των ΟΤΑ, παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Με παραγγελία της προς τους διευθύνοντες, την εισαγγελία Εφετών της Αθήνας, Πειραιά, Πάτρας και Λάρισας η εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου ζητεί να διενεργηθεί ποινική προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι συγκεκριμένοι δήμαρχοι έχουν διαπράξει τα αδικήματα της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί δήμαρχοι της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ) έχουν τονίσει ότι δεν θα αποστείλουν τα στοιχεία των υπαλλήλων όπως τους έχουν ζητηθεί, ενώ υπάρχουν και ανάλογα ψηφίσματα από τα δημοτικά και νομαρχιακά συμβούλιο

«Για κανένα λόγο δεν θα συναινέσουμε στην εφαρμογή ενός αντιλαϊκού νόμου, που επιβάλλει η συγκυβέρνηση, στα πλαίσια των συμφωνηθέντων κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, με αφορμή την αποστολή από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, των εκθέσεων των επιθεωρητών – ελεγκτών δημόσιας διοίκησης.

«Η δήθεν αξιολόγηση και επανέλεγχος των συμβάσεων, θα οδηγήσουν σε απολύσεις και στην αντικατάσταση της σταθερής απασχόλησης, με ελαστικές σχέσεις εργασίας» σημείωσε, ενώ σχετικά τη διαδικασία ελέγχου των πιστοποιητικών των υπαλλήλων, ο Κώστας Πελετίδης ανέφερε ότι «η διαδικασία που έχει ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2013, ολοκληρώνεται για το σύνολο των υπαλλήλων, από τη διεύθυνση διοικητικών υπηρεσιών του δήμου Πατρέων».
Στοχοποίηση αριστερών Δήμων;

 

Σοβαρές κατηγορίες κατά του υπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από την εφημερίδα Αυγή.  Η εφημερίδα κατηγορεί τον Κ. Μητσοτάκη πως συλλαμβάνεται ψευδόμενος όταν δηλώνει πως δεν υπήρχε πολιτικό κριτήριο στην επιλογή των δήμων απ’ όπου ξεκινά ο επανέλεγχος συμβάσεων. Σύμφωνα με την εφημερίδα οι αριθμοί δείχνουν ότι από την πρώτη δεκάδα με τις περισσότερες -υποτίθεται- μετατροπές συμβάσεων εξαιρέθηκαν “γαλάζιοι” και “μπλε” δήμοι και εντάχθηκαν ΟΤΑ με αριστερές διοικήσεις.

Ο υπουργός έσπευσε χθες το πρωί να διαψεύσει την σχετική καταγγελία του δημάρχου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Γ. Ιωακειμίδη, ο οποίος επισήμανε χαρακτηριστικά ότι στην λίστα των πρώτων 10 υπό έλεγχο δήμων δεν συμπεριλαμβάνεται ο δήμος Αμαρουσίου, που έχει περισσότερες μετατροπές συμβάσεων από τον δικό του δήμο, αλλά διοικείται από τον “γαλάζιο” Γ. Πατούλη, εκλεκτό της Ν.Δ. για πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).  <Σε κάθε περίπτωση οι καταγγελίες απαιτούν έρευνα ως προς την εγκυρότητα τους.   Οι Δήμοι δεν είναι χώρος για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης ειδικά την περίοδο που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ανατροπές και ένα πολιτικό σκηνικό εξαιρετικά ευμετάβλητο.

Απειλές για παύσεις δημάρχων εβδομάδες μετά την εκλογή τους δυναμιτίζουν την πολιτική ομαλότητα και σταθερότητα που απαιτείται και ενδέχεται να προκαλέσουν αλυσιδωτές αντιδράσεις με απρόβλεπτες συνέπειες

 

Ολόκληρο το κείμενο της Εισαγγελικής Παραγγελίας

«Προς

Τους: 1) Διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών
2) κ. Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά
3) κ. Εισαγγελέα Εφετών Πατρών
4) κα Εισαγγελέα Εφετών Λαρίσης

Διαβιβάζουμε το αριθμ. πρωτ. 3752/24-9-2014 έγγραφο του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με τα συνημμένα σ΄αυτό έγγραφα (πράξεις του ως άνω Υπουργού συγκρότησης κλιμακίων για τον επανέλεγχο της μετατροπής συμβάσεων και εντολές διενέργειας των ελέγχων, ενημερωτικές εκθέσεις των διενεργούντων τον επανέλεγχο Επιθεωρητών-Ελεγκτών ΔΔ και Βοηθών Επιθεωρητών Ελεγκτών ΔΔ, φωτοτυπικά αντίγραφα του Ν. 4250/26-3-2014 και της αριθμ. ΔΙΠΙΔΔ/ΑΣΕΠ/1/12705/5-6-2014 Κ.Υ.Α. Υπουργών Οικονομικών – Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ.λ.π.) και παρακαλούμε εν όψει του περιεχομένου αυτών, να παραγγείλετε, κατά περίπτωση, σύμφωνα με την κατά τόπον αρμοδιότητά σας, σε Αντεισαγγελέα Εφετών της υπηρεσίας που διευθύνετε, να ενεργήσει προκαταρκτική εξέταση προς διακρίβωση τυχόν τελέσεως αξιοποίνων πράξεων και ιδία αυτών της απείθειας (άρθρο 169 Π.Κ.) ή παραβάσεως καθήκοντος (αρθρο 259 Π.Κ.) ή άλλων που ενδεχομένως ήθελαν διακριβωθεί.

Μετά την περάτωση αυτής παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σχετικά».

Η κ. Κουτζαμάνη διαβιβάζει στους προϊστάμενους των εισαγγελιών και τους σχετικούς φακέλους που της απέστειλε την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.