Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Περιφέρεια

Μεγάλα έργα σε Βάρη και Βουλιαγμένη από την Περιφέρεια Αττικής

Έργα συνολικού ύψους 4,7 εκ. ευρώ στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ενέταξε στο πρόγραμμά της η Περιφέρεια Αττικής.

Συγκεκριμένα:

1. «Συντήρηση και βελτίωση οδικού δικτύου», προϋπολογισμού 1.500.000,00 € με ΦΠΑ. Με το έργο αυτό αναβαθμίζεται η ποιότητα του οδικού δικτύου του Δήμου και ειδικότερα στις περιοχές Λαθούριζα και Μηλαδέζα της Δημοτικής Ενότητας Βάρης και επιτυγχάνεται η ασφαλέστερη διέλευση οχημάτων και πεζών.

2. «Ανακατασκευή χλοοτάπητα και δικτύων αποστράγγισης στο Δημοτικό Στάδιο Βουλιαγμένης», προϋπολογισμού 377.572,74 € με ΦΠΑ. Με το έργο αυτό, θα αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργικότητα του γηπέδου, θα εξασφαλισθεί η ασφαλής χρήση του από τους αθλούμενους και θα συμβάλλει επιπλέον στην αισθητική αναβάθμιση του Σταδίου.

3. «Διαμόρφωση αύλειων χώρων σχολικών μονάδων Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης», με προϋπολογισμό 300.000,00 € με ΦΠΑ. Το έργο αυτό αφορά την επίστρωση ελαστικού συνθετικού τάπητα, ακρυλικής βάσης, σε αύλειους χώρους των σχολικών μονάδων. Με αυτή την τεχνική παρέμβαση εξασφαλίζεται η κατασκευή ποιοτικών αθλητικών υποδομών σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές και ταυτόχρονα η ασφάλεια στη χρήση τους από την μαθητική κοινότητα ανεξαρτήτως ηλικίας.

4. «Βιοκλιματικές αναβαθμίσεις δημόσιων ανοιχτών χώρων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης», στην περιοχή Μηλαδέζας της Δημοτικής Ενότητας Βάρης, προϋπολογισμού 2.500.000,00 € με ΦΠΑ. Με το έργο αυτό επιτυγχάνεται η ανάπλαση μιας έκτασης έξι και πλέον στρεμμάτων, εξαιρετικής σημασίας για το Δήμο καθώς εξυπηρετεί ένα μεγάλο γεωγραφικό εύρος κι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Με τη δημιουργία πλατείας (Πλατεία 25ης Μαρτίου) στο συγκεκριμένο χώρο, ο οποίος σήμερα παραμένει απαξιωμένος και αναξιοποίητος, θα επιτευχθεί σημαντική βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών της περιοχής και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Ο Δήμαρχος των 3Β, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, στην τοποθέτησή του κατά τη συνεδρίαση του Περιφεριεακού Συμβουλίου την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, τόνισε τη σημασία των έργων και το ρόλο τους στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, ενώ εξήγησε ότι ο Δήμος έχει για τα προτεινόμενα έργα (αλλά και πολλά άλλα) ώριμες μελέτες και έτοιμα τεύχη δημοπράτησης.

Εκτός από τα συγκεκριμένα έργα, ο Δήμαρχος ζήτησε από το Περιφερειακό Συμβούλιο να θέσει σε προτεραιότητα την άμεση χρηματοδότηση κατασκευής του ρέματος Κόρμπι, προϋπολογιζόμενου ύψους 21,5 εκ ευρώ, το οποίο αποτελεί έργο πνοής για την περιοχή αφού μέχρι να κατασκευαστεί, ολόκληρη η συνοικία του Κόρμπι αλλά και οι γύρω περιοχές βρίσκονται σε καθεστώς απόλυτης ομηρίας αφού δεν μπορούν να γίνουν κανενός είδους παρεμβάσεις σε κανένα κτίριο ή και κοινοχρήστου χώρου.

Δείτε την παρέμβαση του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής:

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας