Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βουλα

Ερώτηση της Εύης Χριστοφιλοπούλου στη Βουλή για το Ασκληπιείο

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό κατέθεσε η βουλευτής Αττικής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου για το λουκέτο που έβαλε η μονάδα τεχνητού νεφρού στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο της Βούλας.

Το θέμα αρχικά δημοσιοποίησε ο Σύλλογος των εργαζομένων στο νοσοκομείο (περισσότερα εδώ).

Η πρώην υπουργός που σήμερα είναι Υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Υγείας του ΠΑΣΟΚ, ρωτά πότε θα επαναλειτουργήσει η μονάδα και τι σχέδιο έχει η του υπουργείο ώστε να αποφευχθούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:


Κύριε Υπουργέ,

πέρα από τη σωματική και ψυχική ταλαιπωρία που υφίστανται λόγω της ασθένειάς τους οι αιμοκαθαιρόμενοι νεφροπαθείς στην Ελλάδα έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τις ελλείψεις και τα προβλήματα που έχουν διογκωθεί τα τελευταία χρόνια.

Μετά λύπης μας ενημερωθήκαμε πως η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας είναι κλειστή. Οι ασθενείς έχουν μεταφερθεί σε άλλα Νοσοκομεία και το Ασκληπιείο Βούλας έχασε ένα βασικό κομμάτι της λειτουργίας του. Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία των ιατρών τα μηχανήματα πλέον δεν ήταν σε θέση να διασφαλίσουν άριστο αποτέλεσμα για τους ασθενείς. Στη ΜΤΝ υπάρχουν 15 μηχανήματα κατασκευής, που χρονολογούνται από το 2000, εκ των οποίων τα 12 είναι για τους μόνιμους ασθενείς, ένα είναι εφεδρικό, ένα είναι για την ηπατίτιδα Β και ένα για τους έκτακτους περιφερόμενους ασθενείς, ενώ υπάρχουν ακόμα έξι, ηλικίας 18 ετών.

Ο εξοπλισμός της μονάδας είναι εξαιρετικά παλιός και με πολλά προβλήματα που δυσχεραίνουν τη λειτουργία της. Είναι ανάγκη να αντικατασταθούν με καινούρια μηχανήματα αιμοκάθαρσης.

Επειδή απαιτείται να υπάρξει άμεση και χωρίς καμία περαιτέρω καθυστέρηση επαναλειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου, ερωτάστε κύριε Υπουργέ:

1. Μπορούσατε να δώσετε λύση, μέχρι να υπάρξει αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων μηχανημάτων, ούτως ώστε να αποφύγετε το ανεπίτρεπτο κλείσιμο της Μονάδας;

2. Πότε θα επαναλειτουργήσει η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Ασκληπιείο με καινούρια μηχανήματα;

3. Ποιο είναι το σχέδιο σας για την αποφυγή στο μέλλον κλεισίματος κλινικών τεχνητού νεφρού λόγω πεπαλαιωμένου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού;

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας