Έρχεται το νέο 20ευρο που δεν πλαστογραφείται με τίποτα!

Έρχεται το νέο 20ευρο που δεν πλαστογραφείται με τίποτα!

Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί σε όλη την Ευρώπη το νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ, το οποίο επισήμως έχει χαρακτηριστεί «σταθμός στην τεχνολογία των χαρτονομισμάτων» καθώς στηρίζεται σε μια νέα τεχνολογία που είναι προϊόν πολυετών ερευνών.

Αν το κρατήσουμε στο φως, το εικοσάευρο γίνεται διάφανο ενώ και στις δυο πλευρές του χαρτονομίσματος εμφανίζεται σε ολόγραμμα το πορτρέτο της Ευρώπης, της μυθολογικής αυτής φιγούρας από την οποία ονομάστηκε η ήπειρός μας. Το συγκεκριμένο πορτρέτο της Ευρώπης προέρχεται από ένα βάζο 2.000 χρόνων από τη νότια Ιταλία, το οποίο εκτίθεται στο Λούβρο.

tspg

Μέχρι τώρα το 20ευρο ήταν το αγαπημένο χαρτονόμισμα των παραχαρακτών, όμως στο μέλλον η παραχάραξή του θα είναι  αδύνατη.

Το εικοσάευρο σύμφωνα και με τον Μάριο Ντράγκι, πρόεδρο της ΕΚΤ, είναι το χαρτονόμισμα που χρησιμοποιείται περισσότερο στην Ευρωζώνη. Οι προετοιμασίες για την έκδοσή του βρίσκονται στην τελική ευθεία. 4,3 δισεκατομμύρια χαρτονομίσματα θα διανεμηθούν σε τράπεζες, αυτόματα μηχανήματα ή ανταλλακτήρια συναλλάγματος.

Είναι αυτονόητο ότι τα παλιά εικοσάευρα δεν χάνουν την αξία τους, αλλά σιγά-σιγά θ’ αποσυρθούν καθώς θα αντικαθίστανται από τα νέα.