Πρωταθλητής στα έσοδα και στις …κατασχέσεις ο Δήμος 3Β

Μια σημαντική επιτυχία πιστώνεται ο αντιδήμαρχος Οικονομικών στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Νίκος Ζαχαράτος και συνολικά η Δημοτική Αρχή: Τα ταμεία γέμισαν με 326.439,62 ευρώ από παλιές οφειλές της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. που αφορούσαν “ενοίκια” της εγκαταλελειμμένης Β’ πλαζ Βούλας και της παραλίας της Βάρκιζας. Πριν από μερικούς μήνες μάλιστα, ο δήμος είχε εισπράξει άλλα 476.785,74 ευρώ για τον ίδιο λόγο.

Με αφορμή τη θετική αυτή εξέλιξη, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Σπύρος Πανάς έκανε την παρακάτω δήλωση:

tspg

Σε αντίθεση με ό,τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, όπου κάποιοι επέτρεπαν στους οφειλέτες του Δήμου να μην αποδίδουν αυτά που χρωστούν στην πόλη και τους δημότες από την εκμετάλλευση των παραλιών μας, η σημερινή Διοίκηση δεν χαρίζεται σε κανέναν. Πετύχαμε μέσα σε διάστημα λίγων μηνών να ενισχύσουμε το ταμείο του Δήμου μας με 800.000 ευρώ περίπου, χωρίς να επιβαρύνουμε τους δημότες μας. Με τα χρήματα αυτά θα χρηματοδοτηθούν έργα και δράσεις στην πόλη, που θα ωφελήσουν όλους τους συμπολίτες μας.

Σε σχετική συζήτηση στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Νίκος Ζαχαράτος, επισήμανε μάλιστα ότι κυνηγάει τους μεγάλους οφειλέτες του Δήμου, και πως εισέπραξε από το κέντρο “Νότος” ποσό περίπου 500.000 ευρώ για κατάληψη κοινόχρηστων χώρων που για πολλά χρόνια δεν χρεωνόταν από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Όπως είπε, στα συρτάρια του Δήμου υπάρχουν επίσης 40.000 κλήσεις για παραβάσεις του ΚΟΚ που στο σύνολό τους ανέρχονται στα 3 εκατομμύρια ευρώ!

Τη …σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού όμως έφερε στο φως ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημήτρης Δαβάκης και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κώστας Πασακυριάκος.

Ο Δ. Δαβάκης κατήγγειλε ότι οι υπηρεσίες προχωρούν σε κατασχέσεις σπιτιών ακόμη και για χρέη ύψους 3.400 ευρώ.

Μάλιστα, ο πρώην αντιδήμαρχος έκανε λόγο και για “πολιτική σπέκουλα” αποκαλύπτοντας ότι τα κατασχετήρια στέλνονται με το δικό του όνομα παρόλο που έχει παραιτηθεί εδώ και σχεδόν δύο χρόνια.

Ο Κώστας Πασακυριάκος θύμισε την περίπτωση του 88χρονου δημότη, αναπήρου πολέμου, που για χρέη αποχέτευσης έχασε τις καταθέσεις του λόγω κατάσχεσης από το Δήμο από τις οποίες ζούσε μια οικογένεια ανέργων. Θύμισε μάλιστα ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είχε πάρει ειδική απόφαση για την προστασία των οικονομικά αδυνάτων απέναντι στις κατασχέσεις.

Όπως θύμισε απαντώντας η Δημοτική Αρχή, ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων “δεν κάνει διακρίσεις” και αν δεν ακολουθηθεί κατά γράμμα, οι υπάλληλοι είναι υπόλογοι έναντι του νόμου. Αν δεν παρέμβει όμως ο Δήμος σε αυτές τις περιπτώσεις πολιτικά και ουσιαστικά, ποιος θα το κάνει;