Κανονικά τα προγράμματα του ΕΣΠΑ

Κανονικά τα προγράμματα του ΕΣΠΑ

Επιταχύνονται οι διαδικασίες ενεργοποίησης των επιχειρησιακών προγραμμάτων της περιόδου 2014-2020, με σκοπό την καλύτερη αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων για την ικανοποίηση των βασικών αναπτυξιακών προτεραιοτήτων της κυβέρνησης, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομίας. Αναφέρεται, επίσης, ότι κυρίαρχοι στόχοι είναι η ενίσχυση της διαφάνειας, η αποτροπή αστοχιών του παρελθόντος, αλλά και η εξυγίανση των προγραμμάτων.

Το υπουργείο διαψεύδει τις πληροφορίες περί παγώματος της πρόσβασης στα 25 δισ. ευρώ του ΕΣΠΑ, υποστηρίζοντας ότι «δεν έχει υπάρξει καμία άτυπη ενημέρωση των ελληνικών αρχών από τις αρμόδιες κοινοτικές υπηρεσίες, ούτε συζητήθηκαν θέματα τεχνικών δυσκολιών για τις διαχειριστικές αρχές». Μάλιστα, σημειώνει ότι και οι κοινοτικές υπηρεσίες εξέφρασαν την έκπληξή τους για τη διαρροή αυτών των πληροφοριών.

tspg

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συνεργασία με τους εκπροσώπους της Ε.Ε. στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης για τα επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ «ήταν παραγωγικότατη», ενώ συζητήθηκαν διεξοδικά τόσο τα θέματα που αφορούν στην ομαλή ολοκλήρωση των προγραμμάτων της περιόδου 2007-2013 όσο και οι διαδικασίες έγκαιρης ενεργοποίησης του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020