ΕΣΠΑ: 231 έργα στους Δήμους

Στα 452 εκατ. ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός των 231 έργων που εμφανίζονται να είναι ώριμα και να εντάσσονται στο ΕΣΠΑ.

Συγκεκριμένα, τα 62 έργα βρίσκονται σε στάδιο ολοκλήρωσης (85% υλοποίηση σε όρους πληρωμών), τα 128 έργα παρουσιάζουν βαθμό υλοποίησης από 40% έως 85%, που σημαίνει ότι σταδιακά θα ολοκληρωθούν μέχρι τα μέσα του 2014 και τα 41 έργα έχουν αρχίσει πρόσφατα (υλοποίηση 40%) και χρειάζεται περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωσή τους.

Μεταξύ των έργων (αναλυτικός πίνακας εδώ) περιλαμβάνεται και η ανέγερση του Γυμνασίου Βουλιαγμένης.

Την ικανοποίηση τους για την πορεία εξέλιξης της διαδικασίας εξέφρασαν οι Υπουργοί Γιάννης Μιχελάκης και Κωστής Χατζηδάκης σε συνάντηση που είχαν σήμερα το μεσημέρι.

Η ενεργοποίηση ένταξης υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του στόχου «κάθε δήμος και έργο». Οι συναρμόδιοι υπουργοί συμφώνησαν στη σύσταση μεικτής επιτροπής η οποία θα παρακολουθεί την πρόοδο όλων των έργων.

Αναλυτικά ο πίνακας των έργων.

Μετά τη συνάντηση ο Γιάννης Μιχελάκης, Υπουργός Εσωτερικών είπε χαρακτηριστικά ότι “πρόκειται για έργα πνοής, που θα επιλύσουν προβλήματα δεκαετιών και θα μετατρέψουν τη χώρα σε ένα απέραντο εργοτάξιο ενισχύοντας σημαντικά την αναπτυξιακή της προοπτική”. Ενώ ο Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, σημείωσε ότι μια επιτροπή “από τώρα να ξεκινήσει να εξετάζει προτάσεις των δήμων όλης της χώρας και για το επόμενο ΕΣΠΑ, προκειμένου να μη χαθεί χρόνος και το καινούργιο ΕΣΠΑ να ξεκινήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται”.