Έκανε εσωκομματικό αγώνα στη ΝΔ με τα τηλέφωνα του ...Δήμου

Έκανε εσωκομματικό αγώνα στη ΝΔ με τα τηλέφωνα του …Δήμου

Στη Βουλή έφτασε το θέμα του αντιδημάρχου Σαρωνικού, ο οποίος χρησιμοποίησε τις τηλεφωνικές γραμμές του Κοινοτικού Καταστήματος Παλαιάς Φώκαιας του Δήμου Σαρωνικού για την προσωπική του προεκλογική εκστρατεία στη ΝΔ.

Ο λόγος για τις εκλογές ανάδειξης προέδρου Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στις 3 Απριλίου 2016, σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν δημότες σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.

tspg

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι τηλεφωνικές γραμμές του Δήμου χρησιμοποιήθηκαν για να γίνουν ενημερωτικές ειδοποιήσεις για τις εσωκομματικές εκλογές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το θέμα έφερε στη Βουλή ο βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρολιάκος, ο οποίος ζήτησε οι λογαριασμοί να πληρωθούν από τον υπαίτιο και όχι από τον Δήμο.

“Φαίνεται ότι τα κόμματα που χρησιμοποίησαν τα προηγούμενα χρόνια ως λάφυρο το κράτος, πλέον πορεύονται με ό,τι έχουν, δηλαδή τους Δήμους”, τόνισε και χαρακτήρισε “παρανομία” αλλά και “απαράδεκτη ηθικά” την πράξη.

Απαντώντας ο αρμόδιος υφυπουργός, Γιάννης Μπαλάφας, περιορίστηκε να πει επί της ουσίας ότι το θέμα εξετάζεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, που έχει την αρμοδιότητα.

Ο Γιάννης Μπαλάφας πρόσθεσε ακόμη:

«Δυστυχώς δεν είναι κάτι καινούριο ότι τα κόμματα του πάλαι ποτέ δικομματικού διπόλου, αντιμετώπιζαν το κράτος και τη δημόσια διοίκηση ως μηχανισμό εξυπηρέτησης των δικών τους συμφερόντων.

Θέλω να τονίσω σε αυτό το σημείο, την αξία που έχει γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο ο ν. 4369/2016, που αποκομματικοποιεί τη δημόσια διοίκηση και με την πάροδο του χρόνου θα την απαλλάξει από πολλές παθογένειες. Σε αυτήν τη διαδικασία βεβαίως, θα ενταχθεί και ο υπαλληλικό μηχανισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο οποίος λόγω των ιδιαιτεροτήτων που έχει, σε σχέση με αυτόν της κεντρικής διοίκησης, έχει λάβει ολιγόμηνη παράταση προκειμένου να προετοιμαστεί.

Όσο ενδιαφέρουσα και να είναι η ερώτησή σας κ. Σκουρολιάκο, η αρμοδιότητα ελέγχου αυτής της κατηγορίας, στο πλαίσιο της αυτοτέλειας των ΟΤΑ, ανήκει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση“.

Δείτε τη σχετική συζήτηση στη Βουλή: