Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βουλιαγμενη

Η απόρριψη του ΕΣΧΑΔΑ θα σώσει τη χερσόνησο του Αστέρα Βουλιαγμένης

Τίποτε δεν κουνιέται στον Αστέρα Βουλιαγμένης, πριν το Συμβούλιο της Επικρατείας εγκρίνει το περοιβαλλοντοκτόνο και αποικιοκρατικό Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ).

Η διαδικασία έχει “κολλήσει” καθώς πριν προχωρήσει ο αραβοτουρικός κολοσσός στην επένδυση που σχεδιάζει, η οποία σημειωτέον θα αλλοιώσει ανεπανόρθωτα το φυσικό περιβάλλον, θα πρέπει να υπογραφεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, κάτι που πλέον απομακρύνεται ως πιθανότητα.

Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ του Στάθη Κουσούνη από την Καθημερινή:

Σε αναμονή της δεύτερης και καθοριστικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για την έγκριση, στη συνέχεια, με Προεδρικό Διάταγμα του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου, που θα καθορίζει τις χρήσεις γης και τους όρους δόμησης στην έκταση του Αστέρα Βουλιαγμένης, βρίσκεται η εταιρεία Αpollo Investment Hold Co προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία πώλησης της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ και να πάρει τον έλεγχο του γνωστού ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

Η εταιρεία, αραβοτουρκικών συμφερόντων, έχει ήδη υπογράψει από τα μέσα Σεπτεμβρίου τη σχετική σύμβαση με την Εθνική Τράπεζα και το ΤΑΙΠΕΔ για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ. Η σύμβαση, όμως, περιέχει σειρά αναβλητικών αιρέσεων -η σημαντικότερη εκ των οποίων είναι η δημοσίευση του ΕΣΧΑΔΑ -μετά την πλήρωση των οποίων θα ολοκληρωθεί η συναλλαγή μεταβίβασης. Το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει, ήδη, εκδώσει μία απόφαση εγκρίνοντας τη μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ 110 στρεμμάτων, που αποτελούν μέρος της συνολικής έκτασης όπου αναπτύσσεται το συγκρότημα.

Η Αpollo, με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, προβλέπεται να καταβάλει τίμημα ύψους 400 εκατ. ευρώ για την αγορά ποσοστού 90% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Το ύψος, όμως, της συναλλαγής για την Αpollo μπορεί να αγγίξει τα 500 εκατ. ευρώ εάν συνυπολογισθεί μαζί με το τίμημα το κόστος ανάληψης του πλήρους ελέγχου των μετοχών της Αστήρ και η κάλυψη δανειακών και άλλων υποχρεώσεων της εταιρείας.

Παράλληλα, η Αpollo σκοπεύει να επενδύσει έως 200 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση και την επέκταση των τουριστικών εγκαταστάσεων του Αστέρα Βουλιαγμένης. Στο επενδυτικό πλάνο της Αpollo περιλαμβάνεται ο εκσυγχρονισμός των δύο ξενοδοχειακών συγκροτημάτων (Arion και Τhe Westin Athens), καθώς και η κατεδάφιση της εγκαταλελειμμένης μονάδας «Αφροδίτη» με τη δημιουργία στη θέση της 13 έως 15 τουριστικών πολυτελών κατοικιών. Παράλληλα, προβλέπεται η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της μαρίνας που μισθώθηκε από την Αστήρ το 2012 για 40 χρόνια από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου.

Εξάλλου, στις 31 Δεκεμβρίου έληξε η σύμβαση της διαχειρίστριας εταιρείας Starwood Hotels and Resorts με την Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης. Ομως, οι δύο πλευρές συνεχίζουν να συνεργάζονται μέσω μιας νέας συμφωνίας τύπου franchise που έχουν συνάψει για ορισμένο χρονικό ορίζοντα.

Σε λειτουργικό επίπεδο, η ξενοδοχειακή μονάδα Arion παραμένει ανοιχτή κατά τη χειμερινή περίοδο, ενώ το Τhe Westin Athens αναμένεται, εκτός απροόπτου, να επαναλειτουργήσει μέσα στον Μάιο.

Πηγή

1 Comment

1 Comment

  1. Μπαλουξόγλου Αγγελική

    10 Φεβρουαρίου 2015 at 7:31 πμ

    Παρακαλώ πολύ θα ήθελα να με ενημερώσετε πότε θα αρχίσουν τα μαθήματα γυμναστικης τέννις και Latin χορών, έχουμε σταματήσει απο 20 Δεκεβρίου και απο τότε τίποτα. Στη Γλυφάδα στο Λαύριο λειτουργούν όλα κανονικά εδώ εμείς είμαστε κάτι άλλο; Πιστεύαμε οτι με την αλλαγή Δημάρχου θα άλλαζαν τα πράγματα και θα ήταν όλα καλύτερα, ομως έχουμε τα ίδια και κανένας δεν μπορεί να μας πληροφορήσει. Τα προγράμματα έχουν έλθει απο αρχές Νοεμβρίου και εμείς περιμένουμε. Το καλοκαίρι αν θα αρχίσουν δεν τα έχουμε ανάγκη, τώρα τον Χειμώνα τα θέλουμε μετά θα πάμε στη θάλασσα. Περιμένοντας γραπτή απάντησή σας , ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας