Connect with us

Hi, what are you looking for?

Η Φάρμα των ζώων

Εθελοντές Κτηνίατροι Ελλάδος: Στείρωσαν 165 αδέσποτες Γάτες από Βάρη, Βούλα και Βουλιαγμένη

Κουρασμένοι αλλά χαμογελαστοί μερικοί από όσους συμμετείχαν στην μαραθώνια δράση της ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΕΔΚΕ) το Σάββατο και Κυριακή 22-23 Μαίου στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης όπου έγιναν 165 στειρώσεις!

Ο κ. Καλδής Ηλίας, κτηνίατρος, αναφέρει: Πέρα από το εντυπωσιακό αριθμητικό αποτέλεσμα, τα σημαντικότερα που με κάνουν να νιώθω μεγάλη τιμή που συμμετείχα στη δράση αυτή, είναι γιατί η εθελοντική αυτή δράση έδωσε αφενός το στίγμα και αφετέρου τη σωστή διάσταση της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων αφού η δημοτική αρχή αγκάλιασε την προοπτική των στειρώσεων ως μόνη λύση στην ευζωία των αδέσποτων ζώων, οι εθελοντές φιλόζωοι ανέλαβαν το δύσκολο έργο της οργάνωσης, της περισυλλογής, της μεταφοράς και της επανένταξης των ζώων και η κτηνιατρική επιστήμη με την συμμετοχή του καθηγητή Ηλία Παπαδοπούλου από το ΑΠΘ προσέφερε τα φώτα της στην επιδημιολογία και την μελέτη των ασθενειών στη περιοχη.


Τα ζώα περισυλλέγησαν από τις γειτονιές από τους εθελοντές και με την φροντίδα της Φιλοζωικής Ένωσης Εθελοντών Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης συγκεντρώθηκαν σε χώρο παραχωρημένο από τον Δήμαρχο, μεταφέρθηκαν στο κτηνιατρείο VETS 4 PETS και αφού χειρουργήθηκαν από την ομάδα των 20 περίπου εθελοντών κτηνιάτρων της Ε.Δ.Κ.Ε. μεταφέρθηκαν στον παραχωρημένο χώρο πριν επανενταχθούν στις γειτονιές τους.


Αυτή η δράση που κάνει τα λόγια περιττά, ολοκληρώθηκε με επιτυχία που αγγίζει το 100% σε ολους τους τομείς και υπόσχεται πως νέες τέτοιες δράσεις θα ακολουθήσουν για να εγγυηθούν την ευζωία των αδέσποτων ζώων.

Χρόνια πολλά, Μαίρη Φουρναράκη

Χρόνια πολλά, Λιάνα Σκουλάξενου

κλειδαράς Σπανός

Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement Enter ad code here
Advertisement