Σε εθελούσια έξοδο οδηγούνται οι εργαζόμενοι του Αστέρα Βουλιαγμένης

Σε εθελούσια έξοδο οδηγούνται οι εργαζόμενοι του Αστέρα Βουλιαγμένης

Σε διαπραγματεύσεις βρίσκονται μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι του Αστέρα Βουλιαγμένης με τους εκπροσώπους των νέων ιδιοκτητών του εμβληματικού ξενοδοχείου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των δύο μερών, των δικηγόρων δηλαδή της εταιρείας και του σωματείου, η οποία κατέληξε σε αδιέξοδο.

tspg

Οι νέοι ιδιοκτήτες προτείνουν μια “γενναιόδωρη εθελούσια” δηλαδή ένα πρόγραμμα επιδότησης της παραίτησης των εργαζομένων, αλλά μιλούν αποκλειστικά για τους εργαζόμενους που έχουν υπογράψει σύμβαση αορίστου χρόνου και όχι για τους εποχιακούς.

Προφανώς, πρόθεση των ιδιοκτητών είναι να διακόψουν τη λειτουργία του ξενοδοχείου και να απαλλαγούν από κάθε μελλοντική δέσμευση προς τους 600 περίπου εργαζόμενους που σήμερα εργάζονται σε αυτό.

Το σωματείο απέρριψε αρχικά αυτή την πρόταση ζητώντας διασφαλίσεις για όλους του εκατοντάδες εργαζόμενους του συγκροτήματος, μόνιμους και εποχιακούς.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον Αστέρα Βουλιαγμένης, Παναγιώτης Κούκος, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Κουρδιστό Πορτοκάλι, ρίχνει το γάντι στους νέους ιδιοκτήτες ζητώντας να μη διακόψει η ξενοδοχειακή μονάδα τη λειτουργία της κατά τη διάρκεια των εργασιών ανακαίνισης.

Δήλωσε μεταξύ άλλων:

Θα χυθεί αίμα για τον Αστέρα Βουλιαγμένης. Για να μην διακοπεί η λειτουργία του. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπισθούμε με κάθε ψυχικό και οικονομικό κόστος τον Αστέρα και τη δουλειά μας…“.

Οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι τα σχέδια των νέων ιδιοκτητών να κλείσουν το ξενοδοχείο για 18 μήνες ως 2 χρόνια είναι ανορθολογικά και μοναδικό στόχο έχουν την απόλυσή τους.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται…