Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς Eurovision;

Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς Eurovision;

Mε σημερινή ανακοίνωσή της η ΝΕΡΙΤ επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα περί αποκλεισμού της συμμετοχής της Ελλάδας από το διαγωνισμό της Eurovision για το 2015, καθώς η ΝΕΡΙΤ δεν είναι πλήρες μέλος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών (ΕΒU, European Broadcasting Union). Μετά την όχι και τόσο… ομαλή διάλυση της ΕΡΤ, το νέο μόρφωμα, όπως πολλοί αποκαλούν τη ΝΕΡΙΤ, δεν έχει αναγνωριστεί από τους Ευρωπαίους ομολόγους του. Ωστόσο, η ΝΕΡΙΤ έχει κάνει αίτηση για ένταξη στην EBU το οποίο θα εξεταστεί φέτος τον Δεκέμβρη, στη γενική συνέλευση της Ένωσης.

Τι λέτε, θ’ αντέξουμε χωρίς Eurovision; Ας σημειωθεί ότι αποχή από το Διαγωνισμό Τραγουδιού έχουν κάνει και οι καλύτερες ευρωπαϊκές οικογένειες, όπως, π.χ., η Ιταλία, μια χώρα με πλούσια μουσική παράδοση. Η Ιταλία έχει δώσει έμφαση στο ετήσιο Φεστιβάλ Τραγουδιού του Σαν Ρέμο, όπου ακούγονται πολλά καλά τραγούδια, παλιά και νέα. Έτσι κι αλλιώς, οι τελευταίες Eurovision έχουν περάσει σχεδόν απαρατήρητες… με εξαίρεση, βέβαια, τους φανατικούς Γιουροβιζιονίστες που δείχνουν εξαιρετική αφοσίωση στο θεσμό.

Προς το παρόν, κανένα πολιτικό κόμμα δεν πήρε θέση για τη μη συμμετοχή μας σ’ αυτό το πανηγύρι αλλά αρκετοί πολιτικοί σχολίασαν αρνητικά τον αποκλεισμό ανάμεσα στους οποίους και ο Δημήτρης Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ

Αν λάβουμε υπόψη ότι ο φετινός χειμώνας και η επόμενη άνοιξη θα είναι περίοδος ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, είναι φυσικό ουδείς να μη νοιάζεται για το αν θα συμμετέχουμε ή όχι στο διαγωνισμό.