Απότομη προσγείωση και καταποντισμός για την ελληνική συμμετοχή στη Eurovision

Απότομη προσγείωση και καταποντισμός για την ελληνική συμμετοχή στη Eurovision

Δεν τα κατάφερε να πλασαριστεί σε μια αξιοπρεπή θέση η Μαρία-Ελενα Κυριάκου στον τελικό της Eurovision, η χώρα μας καταποντίστηκε στη βαθμολογία.

Συγκέντρωσε μόλις 23 βαθμούς (10 από Αλβανία, 5 από Αρμενία και -μόνο- 8 από την Κύπρο) και βρέθηκε στη 19η θέση της τελικής κατάταξης.

Η τελευταία φορά που η Κύπρος δεν είχε δώσει στην Ελλάδα 12 βαθμούς ήταν το 1996. Η απογοήτευση ενισχύεται από το γεγονός ότι η Μαρία-Έλενα είναι Κύπρια.

Η Μαρία-Έλενα έχει καλή και δυνατή φωνή, ωστόσο το τραγούδι έμοιαζε πολύ με εκατοντάδες άλλα και δεν είχε τίποτα που να το κάνει να ξεχωρίσει από το σωρό. Ακόμα ανέμπνευστη και συνηθισμένη ήταν και η χορογραφία του τραγουδιού και η σκηνικη παρουσία της Μαρίας-Έλενας παρά το εντυπωσιακό ντεκολτέ. Ελπίζουμε ότι είναι η τελευταία φορά που η διοργάνωση του διαγωνισμού ανατίθεται σε δισκογραφική εταιρεία και τηλεοπτικό σταθμό (Mad) ο οποίος δεν μπορεί καν να ανταπεξέλθει στις στοιχειώδες υποχρεώσεις του όπως το να πληρώνει τους εργαζόμενους.

Η Κυπριακή κριτική επιτροπή μπορεί να έδωσε στη Μαρία Έλενα Κυριάκου την 6η θέση, ωστόσο το televoting της χάρισε την πρωτιά.

Η Κυπριακή επιτροπή όμως ψήφισε την Ελλάδα μόλις στην 6η θέση, και αυτό οδήγησε στο να δοθούν τελικά στην Ελλάδα μόλις 8 βαθμοί.

Τρίτη η Κύπρος στην προτίμηση των Ελλήνων μέσω televoting;

Σύμφωνα με το eurovision.tv, η Ελλάδα ανέδειξε τις 10 καλύτερες χώρες και σύμφωνα με το televoting ήταν οι εξής

1. Ιταλία (12)

2. Αλβανία (10)

3. Κύπρος (08)

4. Ρωσία (07)

5. Βέλγιο (06)

6. Γεωργία (05)

7. Σουηδία (04)

8. Εσθονία (03)

9. Αυστραλία (02)

10. Ισραήλ (01)

Αυτή η θέση είναι η τρίτη χειρότερη που έχει καταλάβει η Ελλάδα σε τελικό Eurovision. Οι δύο χειρότερες ήταν η 20ή το 1998 στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας (είχαμε πάει με το τραγούδι «Μια κρυφή ευιασθησία» των Διονυσίας Καραόκη και του συγκροτήματος Θάλασσα) και η επίσης 20ή το 2014 (πέρυσι δηλαδή) στην Κοπεγχάγη της Δανίας (είχαμε συμμετάσχει με το τραγούδι «Rise up» των Freaky Fortune & Risky Kidd).

Συγχαρητήρια στη Σουηδία που κέρδισε την πρώτη θέση με το τραγούδι “Heroes” με τον Måns Zelmerlöw που εντυπωσίασε τόσο με την εμφάνιση του όσο και με τα πρωτοποριακά ειδικά εφέ.