Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Με σταυρό και οι ευρωβουλευτές

Ανατροπές στο προεκλογικό τοπίο και αναδιατάξεις στους κομματικούς μηχανισμούς φέρνει η απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τη λίστα στην επιλογή των υποψήφιων ευρωβουλευτών, δίνοντας προβάδισμα στους ίδιους τους πολίτες, καθώς προκρίνει στις ευρωεκλογές του Μαΐου να ισχύσει η μέθοδος της σταυροδοσίας.

Η συμφωνία Αντώνη Σαμαρά και Βαγγέλη Βενιζέλου να προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει την ανάδειξη των ευρωβουλευτών με σταυρό ανατρέπει τα σημερινά δεδομένα και ανοίγει το «παιχνίδι» των ευρωεκλογών προκαλώντας αναπόφευκτα αλλαγή στρατηγικής για όλα τα κόμματα.

Μόλις την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε υπαινιχθεί τις δρομολογούμενες αλλαγές αφού σε ομιλία του στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα είχε τονίσει: «Επειδή αισθανόμαστε απόμακρη την Ευρώπη και απόμακρους τους ευρωβουλευτές μας και επειδή τους θέλουμε πιο κοντά, γι’ αυτό προτείνω ανεξαρτήτως συμμετοχής οι ευρωβουλευτές να εκλέγονται με σταυρό προτίμησης από τους έλληνες πολίτες συνολικά απ’ όλη την επικράτεια. Για να έρθουν οι ευρωβουλευτές πιο κοντά στους πολίτες. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια έγιναν και παραλλαγές της πρότασης για ενιαίο ψηφοδέλτιο ή τριπλάσιο αριθμό υποψηφίων απ’ όσους εκλεγούν ή να είναι ανοιχτό το ψηφοδέλτιο» είπε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας