Ευθύνη...Λοβέρδου για την απουσία από τη δοξολογία δείχνει η ΕΔΕ που διέταξε!

Ευθύνη…Λοβέρδου για την απουσία από τη δοξολογία δείχνει η ΕΔΕ που διέταξε!

Από την αρχή η υπόθεση έδειχνε ξεχαρβάλωμα του κομματικού μηχανισμού. Ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος έπρεπε να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στη δοξολογία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου αλλά τελικά δεν κατάφερε να παραβρεθεί. Τον πήρε ο ύπνος; το ξέχασε; Οι απόψεις διίστανται αλλά η αντίδραση του ίδιου του υπουργού στη συνέχεια κρίθηκε υπερβολική. Διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να βρεθεί ποιός φταίει που δεν…τον ειδοποίησαν όπως ισχυρίζεται.   (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)

Τι δήλωσε ο Α.Λοβέρδος για την ΕΔΕ:

«Η ΕΔΕ ολοκληρώθηκε, το δικό μου το γραφείο φταίει, άρα εγώ και ζητώ συγγνώμη. Έκανα ΕΔΕ γιατί το πρόγραμμα δεν το καθορίζω εγώ» είπε ο κ. Λοβέρδος, σημειώνοντας «είναι ευθύνη είναι του γραφείου μου, άρα ανήκει σε εμένα».

 

Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος αυτή τη στιγμή βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα μεγάλο κύμα μαθητικών (κυρίως) αλλά και φοιτητικών καταλήψεων για τις τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στην παιδεία. Αντί να επιχειρεί ωστόσο να βρεθεί μια λύση αναλώνεται σε πυροτεχνήματα (όπως στην ΕΔΕ για την απουσία του) ή απειλώντας με διώξεις και ποινές τους…υποκινητές των καταλήψεων λες και βρισκόμαστε σε άλλες εποχές.  Συγκεκριμένα πολύ αρνητικά σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα προκάλεσε η πρωτοβουλία του να ζητήσει από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να δει ποιός κρύβεται πίσω από μια σελίδα συντονισμού μαθητικών καταλήψεων στο Facebook.

Οι μαθητές μπορεί να είναι νέοι αλλά έχουν κρίση και καταλαβαίνουν πότε κάποιος επιχειρεί να τους εκμεταλλευτεί ή να τους κοροϊδέψει.  Το καλύτερο λοιπόν είναι να σταματήσει ο κ. υπουργός να τους υποτιμά, να απειλεί με κυρώσεις και γενικά να ρίχνει και άλλο λάδι στη φωτιά ψάχνοντας υποκινητές και ας προχωρήσει σε έναν ανοιχτό διάλογο με τα παιδιά.