Connect with us

Hi, what are you looking for?

περιφερεια Αττικης

Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας 4-10 Μαΐου

Στην Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας «Παιδί και Οδική Ασφάλεια» μετέχει η Περιφέρεια Αττικής.

Από 4 έως και 10 Μαΐου 2015, εβδομάδα που χαρακτηρίστηκε από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας για τα Παιδιά, μετά από πρόταση του Συλλόγου SOS Τροχαία Εγκλήματα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και τη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Εκπαιδευτών Οδηγών Αττικής, η Περιφέρεια διοργανώνει σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις, κεντρικό μήνυμα των οποίων είναι «Να σώσουμε τις Ζωές των Παιδιών».

Αναλυτικά, οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν:

Δωρεάν τεχνικό έλεγχο όλων των οχημάτων που θα προσέρχονται καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας (4-10 Μαΐου), στο ΚΤΕΟ Χολαργού.

Επιπλέον, θα γίνεται επίδειξη ασφαλούς τοποθέτησης παιδικού καθίσματος από τους αντίστοιχους φορείς. Το ΚΤΕΟ θα λειτουργήσει, για το σκοπό αυτό, συνεχόμενα μέχρι στις 19:00 καθημερινά.

Παρεμβάσεις καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας από εκπαιδευτές οδήγησης και κυκλοφοριακής αγωγής, στα Πάρκα Κυκλοφοριακής Αγωγής με μαθήματα ανά ηλικιακή ομάδα, σε συνεργασία με τους Δήμους Ηλιούπολης, Φιλαδέλφειας, Μοσχάτου-Ταύρου, Ελευσίνας.

Το Σάββατο 9/5/2015, σε συνεργασία με το Σύλλογο SOS Τροχαία Εγκλήματα και τη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Εκπαιδευτών Οδηγών Αττικής (ΣΕΣΕΟΑ) εκδήλωση αφιερωμένη στην παιδική οδική ασφάλεια στο Πεδίον του Άρεως. Θα δοθούν μαθήματα ασφαλούς οδήγησης ποδηλάτου για παιδιά, θα γίνει επίδειξη – έλεγχος παιδικών καθισμάτων σε αυτοκίνητα. Τέλος, θα πραγματοποιηθεί συναυλία.

Όπως επισημαίνουν οι άνθρωποι της Περιφέρειας Αττικής,

Στόχος είναι, μέσω των δράσεων αυτών, να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες, αλλά και να εκπαιδευτούν όλες οι ηλικιακές ομάδες, ώστε σταδιακά να αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα που, δυστυχώς, λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις στη χώρα μας. Η εκπαίδευση στην οδική ασφάλεια είναι ζήτημα ζωής.

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement