Εξαρθρώθηκε εγκληματική συμμορία που τρομοκρατούσε την Αττική!

Εξαρθρώθηκε εγκληματική συμμορία που τρομοκρατούσε την Αττική!

Εξιχνιάσθηκαν οκτώ  ληστείες και ένας εμπρησμός οχήματος, μετά από εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε ληστείες σε πρακτορεία Ο.Π.Α.Π, μίνι μάρκετ και οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Όπως ανακοινώθηκε επισήμως από τη συνεχιζόμενη έρευνα, του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά από τη σύλληψη, την 4-5-2015 στα Πατήσια, από αστυνομικούς του Τ.Α. Πατησίων, τριών αλλοδαπών, που προηγουμένως είχαν διαπράξει ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο Ο.Π.ΑΠ., εξακριβώθηκε ότι οι τρείς συλληφθέντες αλλοδαποί είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, τουλάχιστον κατά το τελευταίο έτος, με διαρκή δράση, που διέπραττε ληστείες σε πρακτορεία Ο.Π.Α.Π, μίνι μάρκετ και οικίες.

tspg

Μετά από αξιολόγηση των στοιχείων του προανακριτικού υλικού διαπιστώθηκε ότι οι τρείς συλληφθέντες (27χρονος υπήκοος Αλβανίας, 34χρονος υπήκοος Ιράν και 36χρονος υπήκοος Συρίας), μαζί με δύο συνεργούς τους που αναζητούνται, έχουν διαπράξει κατά το τελευταίο έτος σε διάφορες περιοχές της Αττικής:

Τέσσερις ένοπλες ληστείες σε μίνι μάρκετ και καταστήματα ψιλικών.
Δύο ένοπλες ληστείες σε πρακτορεία Ο.Π.Α.Π.
Μία  ένοπλη ληστεία σε βάρος πεζής.
Μία ένοπλη ληστεία σε βάρος ενοίκων διαμερίσματος.
Έναν εμπρησμό αυτοκινήτου.
Σημειώνεται ότι ο 27χρονος υπήκοος Αλβανίας είχε συλληφθεί την 11-1-2015 στο Μοσχάτο, για τη διάπραξη, από κοινού με δύο συνεργούς του, επτά  ένοπλων ληστειών σε πρακτορεία Ο.Π.Α.Π. Όπως διαπιστώθηκε ο 34χρονος υπήκοος Ιράν και ο 36χρονος υπήκοος Συρίας είναι οι συνεργοί του και κατά τη διάπραξη των παραπάνω ληστειών.

Ο 34χρονος υπήκοος Ιράν είναι δραπέτης, από 17-9-2013, του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Κέρκυρας, όπου κρατείτο από τις 4-10-2010, εκτίοντας ποινή ισόβιας κάθειρξης για εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Ή έρευνα, για τη συμμετοχή των τριών συλληφθέντων, που είναι ήδη έγκλειστοι Σωφρονιστικών Καταστημάτων της χώρας μας, και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.