Connect with us

Hi, what are you looking for?

Βαρη

Εξελίξεις στο έργο διευθέτησης του ρέματος Κόρμπι

Έγκριση του Σχεδίου Πόλης από το ΣΥΠΟΘΑ

Το “πράσινο φως” του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων Ανατολικής Αττικής έλαβε η τροποποίηση του πολεοδομικού σχεδίου της Βάρης που υπέβαλλε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ώστε για πρώτη φορά να αποτυπωθεί το ρέμα του Κόρμπι και έτσι να “ξεκλειδώσουν” μια σειρά από ενέργειες για την πολεοδομική ομαλοποίηση της πολύπαθης περιοχής.

Πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό διαδικαστικό βήμα που λαμβάνει χώρα ενώ ο νέος εργολάβος έχει εγκατασταθεί και έχει ξεκινήσει εργασίες σύμφωνα με το προβλεπόμενο πρόγραμμα. Η δημοτική αρχή Κωνσταντέλλου δηλώνει απόλυτη ικανοποίηση από την εξέλιξη αυτή, καθώς όπως σημειώνουν αρμόδια στελέχη, “ό,τι υποσχεθήκαμε να γίνει μέσα στο 2023 πραγματοποιήθηκε στο ακέραιο”.

Ασφαλώς, ο γραφειοκρατικός Γολγοθάς δεν τελειώνει εδώ. Η τροποποίηση του σχεδίου πόλης ενεκρίθη μεν, ωστόσο χρειάζεται να αναρτηθεί δημοσίως και κατόπιν να υποστεί επεξεργασία από το Υπουργείο Περιβάλλοντος ώστε να λάβει την έγκριση του Συμβουλίου της Επικρατείας και να εκδοθεί σε Προεδρικό Διάταγμα. Η διαδικασία αυτή απαιτεί περίπου ένα εξάμηνο. Ταυτόχρονα, οι υπηρεσίες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχουν ήδη επεξεργαστεί τη μελέτη εφαρμογής που θα εγκριθεί με το Σχέδιο.

Η μόνη αρνητική εξέλιξη των ημερών ήταν η αποκάλυψη αρχαιοτήτων σε τμήμα του έργου που επιβλέπουν οι υπηρεσίες της αρχαιολογίας, που επέβαλλε προσωρινή διακοπή εργασιών στο συγκεκριμένο τμήμα ώστε να γίνει αξιολόγηση των ευρημάτων.

Χρόνια πολλά, Μαίρη Φουρναράκη

Χρόνια πολλά, Λιάνα Σκουλάξενου

κλειδαράς Σπανός

Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement Enter ad code here
Advertisement