Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Παραπολιτικά

Εξέθεσε τους μεγάλους χορηγούς της Βουλιαγμένης ο Κωνσταντέλλος

Είναι προς τιμήν του Κωνσταντέλλου ότι σε δύο μεγάλα project που είχε για τη Βουλιαγμένη έκανε πίσω.

Πρόκειται για την ανάπλαση της πλατείας Νυμφών και την ανακατασκευή (μετά από γκρέμισμα) του Νηπιαγωγείου Βουλιαγμένης.

Ο δήμαρχος των 3Β εισέπραξε τον παλμό της τοπικής κοινωνίας και προφανώς αντελήφθη -έστω και καθυστερημένα- ότι δεν έχει λόγο να εμφανίζεται ως “τοπικός δικτάτορας” όπως είπε ο ίδιος.

Όμως οι υποχωρήσεις αυτές, έμπρακτες ομολογίες δύο λανθασμένων σχεδίων, άφησαν κάποιους σημαντικούς για τον δήμαρχο ανθρώπους εκτεθειμένους.

Ο Γιώργος Προκοπίου που χρηματοδότησε τη μελέτη για την ανάπλαση της πλατείας Βουλιαγμένης και ο Θανάσης Μαρτίνος που χρηματοδότησε τη μελέτη για την ανακατασκευή του Νηπιαγωγείου βρέθηκαν να συζητούνται και να απολογούνται σε έναν μεγάλο κύκλο για τις επιλογές των μελετητών και της δημοτικής αρχής.

Κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών που τα σχεδιαζόμενα έργα αποτέλεσαν αντικείμενο ευρύτερου διαλόγου στην τοπική κοινωνία, δέχτηκαν δεκάδες τηλεφωνήματα από συνδημότες τους, που ζητούσαν τη δική τους παρέμβαση για το λάθος που οι ίδιοι δημιούργησαν, πειθόμενοι από τα μεγάλα λόγια του Κωνσταντέλλου.

Δεν ήταν προφανώς τυχαία η παρουσία της Γεωργίας και της Μαρίνας Μαρτίνου στην εκδήλωση του Aqua Marina για την πλατεία Βουλιαγμένης, ούτε πέρασε απαρατήρητη η γλώσσα του σώματος και οι αντιδράσεις των δύο γυναικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης, που εναρμονίστηκαν με το κλίμα της πλειοψηφίας των παρισταμένων.

Το πρόβλημα των συγκεκριμένων ανθρώπων δεν είναι τα χρήματα που έδωσαν άσκοπα, αλλά η σύνδεσή τους με τόσο αντιδημοφιλή σχέδια.

[Φωτογραφία από τη μεγάλη συνάντηση του δημάρχου με τους Προκοπίου και Μαρτίνο στο Άγιο Όρος, τον Νοέμβριο του 2016]

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας