Ακριβότερο το εισιτήριο για την περιοχή των 3 Βήτα

Ακριβότερο το εισιτήριο για την περιοχή των 3 Βήτα

Οι κάτοικοι των νοτίων προαστίων θα πληρώνουν όπως όλα δείχνουν ακριβότερο εισιτήριο από ό,τι σήμερα καθώς σύντομα θα ισχύσει η λεγόμενη «ζωνική χρέωση», δηλαδή η τιμή του εισιτηρίου θα αυξάνεται ανάλογα με την απόσταση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο σημερινό «Βήμα», αυτά προβλέπονται στο σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΟΑΣΑ που ψηφίστηκε από τη Βουλή και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αυτό θα γίνει με την καθιέρωση της λεγόμενης ζωνικής χρέωσης, δηλαδή την τιμολόγηση του κομίστρου των αστικών συγκοινωνιών όχι με το ενιαίο εισιτήριο του 1 ευρώ και 20 λεπτών όπως ισχύει σήμερα, αλλά αναλογικά και με βάση την απόσταση που διανύει ο επιβάτης με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, φέρνει το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΟΑΣΑ που ψηφίστηκε από τη Βουλή και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ακόμη, το σχέδιο προβλέπει ότι έως τον Δεκέμβριο θα έχουν συνταχθεί συμβάσεις με τα συναρμόδια υπουργεία για τη μετακίνηση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων δωρεάν ή με μειωμένο εισιτήριο. Επίσης, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Υποδομών κ. Χρήστου Σπίρτζη, η τιμή των καρτών απεριορίστων διαδρομών θα παραμείνει στα σημερινά επίπεδα.

Θα σας ενημερώσουμε άμεσα μόλις γίνουν γνωστές οι ακριβείς νέες τιμές που θα ισχύσουν για τις μετακινήσειςις από Βάρη, Βούλα και Βουλιαγμένη στο κέντρο της πόλης.

Οι λεπτομέρειες θα προκύψουν από μελέτη του υπουργείου Υποδομών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, άσχετα από την επερχόμενη αύξηση των απλών εισιτηρίων λόγω ΦΠΑ – σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, η τιμή των καρτών απεριορίστων διαδρομών θα παραμείνει στα σημερινά επίπεδα.