Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Αίτημα για επέκταση της δανειακής σύμβασης καταθέτει σήμερα η Ελλάδα

Επέκταση της δανειακής σύμβασης όχι του «προγράμματος» (μνημονίου) θα ζητήσει η Αθήνα

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες το αίτημα θα αφορά 6μηνη παράταση της δανειακής σύμβασης με την Ε.Ε. η οποία έχει λήξει από τις 31 Δεκεμβρίου 2014. Η Ελλάδα θα ζητά ταυτόχρονα και επαναδιαπραγμάτευση των όρων της δανειακής σύμβασης με την Ε.Ε.. Η δανειακή σύμβαση με το ΔΝΤ λήγει το 2016.

Υπογραμμίζεται ότι η κυβέρνηση δεν ζητά παράταση του Μνημονίου, όπως απαιτεί η Γερμανία και η πλειοψηφία του Eurogroup. Η κυβέρνηση δεν δέχεται τελεσίγραφα και δεν πρόκειται να ζητήσει την παράταση του προγράμματος / μνημονίου, αναφέρουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές. «Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να ζητήσουμε επέκταση της δανειακής σύμβασης, διαχωρίζοντάς την σαφώς από το πρόγραμμα / μνημόνιο», τονίζουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για την υλοποίηση του κειμένου Μοσκοβισί το οποίο απέρριψε η γερμανική πλευρά και στη συνέχεια το Eurogroup στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για μία κίνηση τακτικής ενδεχομένως σε άτυπη συνεννόηση με την Κομισιόν η οποία δείχνει- σύμφωνα με την Αθήνα -ότι η ελληνική πλευρά ”παίζει” με βάση τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

 

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας