Αν το facebook έβγαζε δήμαρχο στα 3Β…

…τότε ο Σπύρος Πανάς έχει μία ακόμη θητεία μπροστά του. Κάνοντας την …ανατροπή, αυτή τη στιγμή η σελίδα του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης προηγείται με 2.195 like, έναντι περίπου 2.036 του βασικού του αντιπάλου, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου.

Στους δε ποιοτικούς δείκτες της σελίδας, η υπεροχή Πανά είναι πλέον αδιαμφισβήτητη, καθώς η καθημερινή τροφοδότηση της σελίδας του Δημάρχου με μια μεγάλη ποικιλία μέσων, ενθαρρύνουν το διάλογο και τη διαδραστικότητα των χρηστών, γεγονός που αποτυπώνεται στον δείκτη “πόσοι μιλούν σχετικά” με τη σελίδα: Ο μεν Σπύρος Πανάς υπερέχει σημαντικά με 1.334 χρήστες, έναντι μόλις 133 του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου.

tspg

Ενδεικτικό πάλι της έντασης του προεκλογικού αγώνα στα δύο αντίπαλα στρατόπεδα είναι το γεγονός ότι δημοφιλέστερη εβδομάδα για τη σελίδα του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου τελείωσε στις 16 Φεβρουαρίου, ενώ η πιο δημοφιλής εβδομάδα για τον Σπύρο Πανά είναι η τελευταία, αυτή δηλαδή που τέλειωσε στις 6 Απριλίου.

Επίσης, καθόλου τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι η πλειοψηφία των χρηστών που κάνουν like στον Πανά ανήκει στην ηλικιακή κατηγορία 35-44 ετών, ενώ οι φαν του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου κατά κανόνα είναι μεταξύ 45-54 ετών.

Ασφαλώς και τα like σε μια σελίδα του facebook απέχουν πολύ από το να αποτελούν μια πραγματική σφυγμομέτρηση του εκλογικού σώματος, ωστόσο αποτελούν μια πρώτη ύλη για να διακρίνει κανείς τάσεις:

  • Πρώτον, το γεγονός ότι ο προεκλογικός αγώνας του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου ξεκίνησε πολύ δυναμικά τον Ιανουάριο για να παρουσιάσει μια σημαντική κάμψη στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι σήμερα.
  • Δεύτερον, ότι είναι εμφανής η διείσδυση του Σπύρου Πανά στις μικρότερες ηλικίες που κατά κανόνα έχουν ως κύριο μέσο επικοινωνίας το facebook.

Τα στοιχεία για τη σελίδα του Σπύρου Πανά:

panas_fb

Τα στοιχεία για τη σελίδα του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου:

konstantellos_fb