Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Fairlife για τον καρκίνο του πνεύμονα: Πώς μια απώλεια δίνει ζωή

Στις 4 Αυγούστου 2020 η μεγάλη οικογένεια της ναυτιλίας αποχαιρέτησε έναν δικό της άνθρωπο, τον Simon Βell, 57 ετών, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, που έδωσε μια πολύ σύντομη μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα χωρίς επιτυχία.

Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο από την πρώτη διάγνωση, ο Simon αποχαιρέτισε τους δικούς του ανθρώπους από ένα δωμάτιο του νοσοκομείου Metropolitan, με θέα τη θάλασσα. Αυτή τη θάλασσα που τόσο αγάπησε και που όπως έλεγε, ήταν τυχερός γιατί κατάφερε να τη συνδυάσει με το ίδιο του το επάγγελμα, καθώς για τέσσερις περίπου δεκαετίες δραστηριοποιήθηκε με αφοσίωση στο χώρο της ναυτιλίας, με τελευταίο σταθμό την εταιρία Fairseas Average Adjusters.

Η επόμενη μέρα βρήκε την οικογένειά του συντετριμμένη και αντιμέτωπη με εκ διαμέτρου ποικίλα συναισθήματα και αναπάντητα ερωτήματα για όλα αυτά που έγιναν και αυτά που θα μπορούσαν να γίνουν κατά τους μήνες της νόσου του. Επίσης, την έφερε αντιμέτωπη με μια βαθιά επιθυμία να συνεχίσει να υπάρχει ο Simon, μέσω μια ενέργειας που θα είχε σαν στόχο να απλωθεί η «εμπειρία του» και πρωτίστως να συνεχίσει να υπάρχει στη ζωή η φιλοσοφία της καθημερινότητάς του. “Το να βοηθάει και να στηρίζει όσους ήταν δίπλα του. Το να μεταφέρει τη γνώση του για καλό. Κάτι που έκανε για δεκαετίες τόσο προσωπικά όσο και στον επαγγελματικό του χώρο και με όσους συνεργάστηκαν μαζί του”.

Έτσι στη μνήμη του δημιουργήθηκε στην Ελλάδα ο πρώτος μη κερδοσκοπικός κοινωνικός φορέας για τον καρκίνο του πνεύμονα «FairLife – Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα» (Fairlife L.C.C.) πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα τον κάναμε περήφανο και τα αποτελέσματα της κινητοποίησής μας θα συνέδραμαν ώστε τουλάχιστον να προλάβουμε να μη βρεθούν άλλοι άνθρωποι σε παρόμοια θέση.

Πρωταγωνίστρια σε αυτή την προσπάθεια είναι η σύζυγός του Κορίνα Πατέλη Μπελ, γνωστή στην κοινωνία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης από την εμπλοκή της στα τοπικά. Όπως αναφέρει η ίδια:

“Από τον Αύγουστο του 2019 και έως την στιγμή που ο Simon έφυγε τον Αύγουστο του 2020 στάθηκα δίπλα του συνοδεύοντάς τον σε ακτινοβολίες, χημειοθεραπείες και μεταγγίσεις, νοσηλείες, ταξίδια στο εξωτερικό, επισκέψεις σε ογκολόγους, ακτινοθεραπευτές, θωρακοχειρουργούς, νευροχειρουργούς, ενδοκρινολόγους, παθολόγους, διατροφολόγους, ψυχολόγους, και γιατρούς δεκάδων άλλων ειδικοτήτων, συνεννοήσεις με κυβερνητικούς και άλλους φορείς, οργανισμούς και κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού μέσα από ατέλειωτες ώρες αναμονής και αγωνίας όπως κάνουν και όλοι οι άνθρωποι για τους δικούς τους όταν τους συμβεί μία τέτοια σοβαρή αρρώστια.

Η διαδρομή αυτή μου έδωσε τη δύναμη να οραματιστώ και να υλοποιήσω μαζί με μια ομάδα διακεκριμένων επαγγελματιών συνοδοιπόρων το 1ο στην Ελλάδα μη κερδοσκοπικό κοινωνικό φορέα «FairLife Φροντίδα και Πρόληψη για το καρκίνο του πνεύμονα” με σκοπό μέσω μιας συστηματικής και οργανωμένης ενημέρωσης να μην υπάρξει ούτε ένας ασθενής που θα μπορούσε να κερδίσει τη μάχη και δεν το έκανε γιατί δεν είχε την ευκαιρία πρόσβασης σε διαγνωστικό έλεγχο ή καινοτόμο θεραπεία. Η απώλεια του συζύγου μου και η γνώση που προήλθε από αυτή τη διαδρομή μπορεί να αξιοποιηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ενημερωθούν και να σωθούν άλλοι συνάνθρωποί μας”.

Ο μη κερδοσκοπικός φορέας FairLife – Φροντίδα και πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα, στη μνήμη του Simon, θα βοηθήσει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα, αλλά και σε όλη την πορεία του ασθενούς με καρκίνο πνεύμονα στη χώρα μας, πάντα με την συνεργασία και τη στήριξη δημοσίων και ιδιωτικών φορέων υγείας, γιατρών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και φορέων και συλλόγων που ήδη δραστηριοποιούνται με επίκεντρο τον ασθενή με καρκίνο.

Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζει την ανάπτυξη δράσεων ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης για την αναγκαιότητα και τα οφέλη των κλινικών μελετών για τον καρκίνο, για την προαγωγή και προσέλκυση κλινικών μελετών όλων των φάσεων (φάση Ι-ΙV) στη χώρα μας, με στόχο να μη χαθούν και άλλες ζωές και να δίνεται η δυνατότητα σε κάθε ασθενή για πρόσβαση σε νέα φάρμακα και εξατομικευμένες θεραπείες.

Το ταξίδι του SIMON στη ζωή και στη ναυτιλία

 • Στις 29 Ιουνίου 1963, η Daphne και Eric Bell απέκτησαν το δεύτερο αγόρι τους τον Simon.
 • Ο πατέρας του, πυρηνικός φυσικός, αφιέρωσε μεγάλο κομμάτι της ζωής του στη μελέτη των ισοτόπων, ενώ η οικογένειά του τον ακολούθησε σε όλες τις χώρες εκτός Μ. Βρετανίας όπου εργάστηκε, όπως Ινδία, Σιγκαπούρη και άλλα μέρη του κόσμου
 • Ο Simon ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Ηνωμένο Βασίλειο και εντάχθηκε σε νεαρή ηλικία στο χώρο της ναυτιλίας, ξεκινώντας από την Richard Arnold & Son (Αverage Adjusters) στο Λονδίνο το 1981, ενώ τα επόμενα χρόνια μεταφέρθηκε στο γραφείο του Πειραιά.
 • Το 1985, ξεκίνησε να εργάζεται στην Poseidon Average Adjusters στην Ελλάδα, και εμπλούτισε τη διεθνή του εμπειρία στο Λονδίνο και στην Κωνσταντινούπολη.
 • Το 1989, ανέλαβε Διευθυντής της Poseidon επιστρέφοντας στην Ελλάδα. Το 1995, ορίστηκε στο πάνελ των διαμεσολαβητών από το Lloyd’s Syndicate.
 • Το 2008, αποχώρησε από την Poseidon Average Adjusters και έγινε συνιδρυτής και μέτοχος στη FairSeas Average Adjusters.
 • Για 40 σχεδόν χρόνια προσέφερε με ζήλο, εντιμότητα και σεβασμό τις υπηρεσίες του στο χώρο της ναυτιλίας, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση της ναυτιλιακής κοινότητας!
 • Στις 4 Αυγούστου 2020, η πορεία αυτή διακόπηκε, καθώς έχασε μια σκληρή και άνιση μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα χωρίς αυτή τη φορά να μπορεί να δώσει λύση όπως συνήθιζε με εξαιρετική ικανότητα.
 • Από το γάμο του το 2003 με την Κορίνα Πατέλη-Bell, στέλεχος στο χώρο της ναυτιλίας, και της αυτοκινητοβιομηχανίας, απέκτησαν δύο υπέροχα παιδιά, τη Mελίνα και τον Έρικ.

Η ταυτότητα του νέου φορέα

Το «FairLife-Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα» έχει τη μορφή Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με διακριτικούς τίτλους: «FAIRLIFE LUNG CANCER CARE» και «FAIRLIFE L.C.C.»

Διοικητικό Συμβούλιο

 • Κορίνα Πατέλη-Bell – Πρόεδρος
 • Εύη Χατζηανδρέου – Αντιπρόεδρος
 • Ειρήνη Κασιμάτη – Γενική Γραμματέας
 • Μέλη ΔΣ: Ρέα Βιτάλη, Έλενα Λινάρδου, Μάρθα Μυλωνά

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση:
Ναπολέοντος 18, 16673, Γλυφάδα
Τηλ: 213 0165784

Κορίνα Πατέλη Bell:
korina.bell@mail.com
+30.6937313630

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας