Σε 20 μήνες κλειστό γυμναστήριο στο Παλαιό Φάληρο

Το εργοτάξιο κατασκευής του κλειστού Γυμναστηρίου Παλαιού Φαλήρου επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, όπου ενημερώθηκε από το Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη, για την εξέλιξη των εργασιών, που έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες. Στόχος είναι το έργο να έχει ολοκληρωθεί πολύ νωρίτερα από το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα των 20 μηνών.

Η σύμβαση για το έργο, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ, υπογράφηκε στις 2 Οκτωβρίου 2013 στην Περιφέρεια Αττικής από τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, Δ. Χατζηδάκη. Η χρηματοδότηση προέρχεται εξ ολοκλήρου από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

«Με μεγάλη χαρά επισκέφθηκα σήμερα το εργοτάξιο του έργου. Μέσα σε 2 εβδομάδες από την υπογραφή της σύμβασης ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου και όλων των χώρων άθλησης. Ειδικά σήμερα, που η ανεργία, τα ναρκωτικά και η απογοήτευση, πολιορκούν τα νέα παιδιά και προσπαθούν να τα οδηγήσουν σε επικίνδυνα μονοπάτια, εμείς πρέπει να τους δώσουμε διέξοδο. Και η διέξοδος αυτή είναι ο αθλητισμός» δήλωσε σχετικά ο Γιάννης Σγουρός.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου και ανοικτών γηπέδων πολλαπλών χρήσεων στον περιβάλλοντα χώρο, χώρους στάθμευσης και πρασίνου, με συνολικό εμβαδόν 42 στρέμματα. Η κατασκευή του συγκεκριμένου αθλητικού συγκροτήματος στο Παλαιό Φάληρο αναμένεται να αποτελέσει το σημαντικότερο κέντρο αθλητικής δραστηριότητας στην περιοχή, ολοκληρώνοντας τις υπάρχουσες υποδομές.