Παιδική φάρσα η απόπειρα απαγωγής ανηλίκων στη Γλυφάδα

Παιδική φάρσα η απόπειρα απαγωγής ανηλίκων στη Γλυφάδα

Ένα «παιδικό αστείο» ήταν η καταγγελία απόπειρας απαγωγής ανηλίκων από την Γλυφάδα. Ο 13χρονος και η 9χρονη αδερφή του εξετάστηκαν από παιδοψυχολόγους και αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, όπου παραδέχθηκαν ότι όσα είχαν υποστηρίξει για την «απαγωγέα-γιαγιά» δεν ίσχυαν αλλά τα είπαν για να δικαιολογήσουν τη φυγή τους, να «εκδικηθούν» τους γονείς τους και να κερδίσουν την προσοχή τους.

Από την πρώτη στιγμή οι αρμόδιοι αστυνομικοί είχαν πολλές επιφυλάξεις για την καταγγελία του 13χρονου αγοριού, πως το μεσημέρι της Κυριακής μία ηλικιωμένη γυναίκα επιχείρησε να απάγει τον ίδιο αλλά και την 9χρονη αδερφή του, την ώρα που βρίσκονταν στη Λ. Βουλιαγμένης στην Γλυφάδα.

tspg

Ο ανήλικος είπε ότι στο διάστημα που η μητέρα των φίλων τους, που ήταν μαζί τους έλειψε για λίγο, μία «γιαγιά», όπως είπε, προσπάθησε να αρπάξει τον ίδιο και την αδερφή του.

Υποστήριξε ότι λίγα μέτρα δίπλα ήταν ένα λευκό βαν με φιμέ τζάμια, στο οποίο θα τους έβαζε μέσα. Η Άμεση Δράση έλαβε κλήση για το περιστατικό στις 15:00 το μεσημέρι της Κυριακής και παρά τις έντονες αναζητήσεις δεν εντόπισαν ύποπτο αυτοκίνητο ή ηλικιωμένη γυναίκα.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής προκειμένου να περιγράψει σε εξειδικευμένους αστυνομικούς την περιπέτειά τους για περαιτέρω αξιολόγησή της.

Λίγο αργότερα «ομολόγησε» το… ψέμα τους και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους το είπε, με αποτέλεσμα να λήξει ο συναγερμός και να ειδοποιηθούν οι γονείς του προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες χειρισμού και προσέγγισης των παιδιών τους.