Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βουλα

Διήμερο βιβλιοφιλίας στο 1ο Δημοτικό Βούλας (24-25 Απριλίου 2015)

Μια διήμερη συνάντηση με προσκεκλημένους συγγραφείς, εικονογράφους και ανθρώπους της τέχνης, του αθλητισμού και της προσφοράς και παράλληλη έκθεση βιβλίου διοργανώνει στις 25 και 26 Απριλίου 2015 ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας.

Η Έκθεση Βιβλίου πραγματοποιείται μεταξύ 11 π.μ. – 8 μ.μ. και τις δύο ημέρες, στην αίθουσα θεάτρου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας και αφορμή για την ιδέα αποτέλεσε η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου που γιορτάζεται στις 23 Απριλίου.

Στη συνάντηση αυτή θα παραβρεθούν το ζεύγος Βερούλη – Μιχαλόπουλου, ο γνωστός συγγραφέας του “Τριγωνοψαρούλη”, Βαγγέλης Ηλιόπουλος, ο βραβευμένος για την κοινωνική του προσφορά με το βραβείο Νησίδες Ποιότητας, Πρόεδρος του ΑΟ Πρωτέας, Δημήτρης Κυριακόπουλος και οι γνωστές συγγραφείς Λίνα Σωτηροπούλου (Συγγραφέας Παιδικών Βιβλίων-Σχέσεις μέσα στην οικογένεια) και η δική μας μαμά Ελευθερία Μεταξά (συγγραφέας λογοτεχνικών βιβλίων για ενήλικες).

Τις παρουσιάσεις και αφηγήσεις παραμυθιών πλαισιώνουν με διαδραστικά σεμινάρια οι Βασούλα Κατέρη και η Λυδία Μαυρομάτη. Στην Έκθεση θα υπάρχουν πάνω από 300 τίτλοι βιβλίων προς πώληση, ενώ θα συμμετάσχουν όλοι οι ελληνικοί εκδοτικοί οίκοι.

Αναφέρουν σχετικά οι διοργανωτές:

Στόχος της εκδήλωσης είναι να μυήσουμε τα παιδιά μας στη μαγεία των βιβλίων και να καλλιεργήσουμε σ’ αυτά τη φιλαναγνωσία. Να τους κεντρίσουμε το ενδιαφέρον και τη φαντασία φέρνοντάς τα σε επαφή με τους ίδιους τους δημιουργούς και προσεγγίζοντας μέσα από τα παιδικά μάτια τα στάδια δημιουργίας ενός βιβλίου. Για την εκδήλωσή μας αυτή επιλέξαμε το θέατρο του σχολείου μας, χώρο πολιτισμού του Δήμου κατά την δεκαετία του 80’, το οποίο θεωρούμε ιδανικό τόπο καλλιέργειας όχι μόνο της μάθησης, αλλά και της γνώσης γενικότερα, της κουλτούρας και της δημιουργικής διασκέδασης.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την αντιπρόεδρο του Συλλόγου, Κατιλένα Άλπε (6942 519 199, Katilena@dk-associates.eu).

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας