Πόσο στοιχίζει η φιλανθρωπία για την Περιφέρεια Αττικής;

Πόσο στοιχίζει η φιλανθρωπία για την Περιφέρεια Αττικής;

Όλοι χειροκρότησαν την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής να διοργανώσει φιλικό αγώνα αλληλεγγύης ανάμεσα στην Εθνική Ομάδα Αστέγων και την ΑΕΚ.

Όπως ενημέρωσε ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Γιώργος Καραμέρος, τα εκατοντάδες τεύχη του περιοδικού δρόμου Σχεδία που διακινούν άστεγοι κατά κύριο λόγο, εξαντλήθηκαν από τους θεατές που τα αγόρασαν στις κερκίδες του Σταδίου, εισφέροντας έτσι στην πρωτοβουλία «Γκολ στη φτώχεια».

tspg
Ερωτήματα ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι γύρω από τη φιλανθρωπική αυτή εκδήλωση στήθηκε για κάποιους ένα αρκετά δαπανηρό event. 

Όπως προκύπτει από τις αναρτήσεις της περιφερειακής αρχής στη Διαύγεια, η ΠΑΕ ΑΕΚ εισέπραξε 9.840 ευρώ για να παρέχει τα εξής: “συντήρηση του χλοοτάπητα, υπηρεσίες ασφαλείας/φύλαξης (συµπεριλαµβανοµένης της αστικής και επαγγελµατικής ευθύνης) και του καθαρισµού του γηπέδου”.

Τα έξοδα αυτά δεν περιλαμβάνουν βέβαια τη δαπάνη μίσθωσης του Σταδίου, καθώς ξεχωριστά το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών “Σπύρος Λούης” εισέπραξε για τη φιλοξενία του αγώνα και συγκεκριμένα για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του Σταδίου (φωτισµός εσωτερικών-εξωτερικών χώρων, κλιµατισµός αποδυτηρίων, αίθουσας τύπου, σαλονιού vip/νερό και boiler) το ποσό των 3.075 ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι ανάλογος αγώνας αλληλεγγύης είχε γίνει πρόσφατα (28η Οκτωβρίου 2015) και στη Βάρη, με τη συνδρομή του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο Αίολος Football Club της Βάρης, όπου η Εθνική Αστέγων αναμετρήθηκε με την νέα τοπική ομάδα του ΑΟ Φοίβος Αίολος.

Τότε δεν είχε δαπανηθεί ούτε ευρωσέντ…

Εύλογη η απορία της περιφερειακής συμβούλου Αττικής και επικεφαλής παράταξης της αντιπολίτευσης, Δέσποινας Κουτσούμπα:

Νόμιζα ότι όταν συμμετέχουμε σε φιλανθρωπικό αγώνα, το κάνουμε δωρεάν… Μάλλον ζω σε άλλο πλανήτη όμως. Εδώ η δαπάνη γ…

Δημοσιεύτηκε από Δέσποινα Κουτσούμπα στις Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2016