Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Έργα δρομολογεί η Περιφέρεια στην Ανατολική Αττική

O Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου είχε την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου δύο συσκέψεις σε κλίμα συνεργασίας με εκπροσώπους των δήμων Διονύσου και Ωρωπού για τον προγραμματισμό των έργων που θα υλοποιηθούν στις περιοχές αυτές.

Ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής και της κατάρτισης του νέου ΕΣΠΑ για την προγραμματική περίοδο 2014-2020, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου είχε την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου δύο συσκέψεις σε κλίμα συνεργασίας με εκπροσώπους των δήμων Διονύσου και Ωρωπού για τον προγραμματισμό των έργων που θα υλοποιηθούν στις περιοχές αυτές.

Και στις δύο συναντήσεις συζητήθηκε η πρόοδος των εν εξελίξει έργων και έγινε ιεράρχηση των προτεραιοτήτων των δήμων σε έργα υποδομής. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της ΠΕΑΑ ζήτησαν να ενημερωθούν από τους δήμους για τις ώριμες και ολοκληρωμένες μελέτες που ήδη υπάρχουν και μπορούν να ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ.

Κοινή διαπίστωση είναι ότι άμεση προτεραιότητα και στους δύο δήμους αποτελούν τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, η κατασκευή νέων σχολικών μονάδων αλλά και το μείζον πρόβλημα της αποχέτευσης ακαθάρτων. Επίσης, έγινε συζήτηση για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στις συσκέψεις για το συνέδριο που διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής για τη διαχείριση των απορριμμάτων και το οποίο θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Φεβρουάριο και τους ζήτησε να προχωρήσουν τις μελέτες των τοπικών σχεδίων δράσης για τα απορρίμματα προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση ενός νέου μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων.

Σύσκεψη στον δήμο ΩρωπούΣτην πρώτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Ωρωπού, συμμετείχαν από την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλίππου, η περιφερειακή σύμβουλος Ιωάννα Στεργίου και ο Δ/ντης Τεχνικών Έργων της ΠΕΑΑ Γιάννης Ασπρουλάκης και από τον Δήμο Ωρωπού ο Δήμαρχος Θωμάς Ρούσσης και οι Αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Δέδες και Δημήτρης Βελτανιώτης. Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία της ΠΕΑΑ, στην οποία προστέθηκε και ο περιφερειακός σύμβουλος Στέλιος Κοροβέσης, μετέβη στον δήμο Διονύσου όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Διονύση Ζαμάνη και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Βαγγέλη Λυρούδια. Στη συνάντηση συμμετείχε και η ειδική σύμβουλος του δημάρχου κα Ευστρατίου.

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας