Connect with us

Hi, what are you looking for?

Βουλιαγμενη

Φίλοι του ΠΙΚΠΑ Βούλας: Άλλο ένα έτος προσφοράς

Μια αξιέπαινη δράση στο πλευρό των παιδιών που φιλοξενούνται στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρίες Βούλας, το γνωστό ΠΙΚΠΑ, συνόψισε ο “Σύλλογος Φίλων ΠΙΚΠΑ” στη Γενική του Συνέλευση στις 20 Ιανουαρίου.

Όπως τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου, Ελένη Κονιδάρη, πρόκειται για μια δράση “εθελοντική, άμισθη, ανιδιοτελή” η οποία “έρχεται να συμπληρώσει τη θεσμοθετημένη δράση των οργάνων της πολιτείας χωρίς να την υποκαθιστά”.

Τη βασιλόπιτα του Συλλόγου έκοψε ο πρεσβύτερος Αντώνιος Χρήστου, που είναι και ο εφημέριος του ναού του Αγίου Στυλιανού, εντός του ΠΙΚΠΑ και έχει μια ιδιαίτερη σύνδεση με τα παιδιά. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και χαιρέτισε με πολύ θερμά λόγια ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, εκπροσωπώντας τον Δήμο που υποστηρίζει έμπρακτα την ίδια τη δομή και τον Σύλλογο.

Εκτός από κοινωνικό χαρακτήρα, η εκδήλωση είχε και τη μορφή της Γενικής Συνέλευσης των μελών, κατά την οποία η Ελένη Κονιδάρη εξέθεσε τα πεπραγμένα του Διοικητικού Συμβουλίου, ζητώντας την έγκριση του σώματος.

Μεταξύ άλλων, κατά τη χρονιά που έφυγε, ο Σύλλογος Φίλων ΠΙΚΠΑ Βούλας υποστήριξε τη δομή στην ανακαίνιση των κτηριακών της εγκαταστάσεων, συνέβαλε στην ανανέωση του εξοπλισμού, υποστήριξε το έργο του προσωπικού, διοργάνωσε εκδηλώσεις για την αναψυχή και την κοινωνικοποίηση των παιδιών, προσέλκυσε δωρεές και χορηγίες και βέβαια κλήθηκε να διαχειριστεί αποτελεσματικά τα οικονομικά του Συλλόγου.

“Στα πλαίσια της αποϊδρυματοποίησης των παιδιών και στην προσπάθεια να τα βοηθήσουμε να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο και να εξελιχθούν, φέτος αποφασίσαμε να οργανώσουμε δύο πιλοτικές ομάδες μαγειρικής και χειροτεχνίας στις οποίες απασχολήσαμε 10 παιδιά με 6 εθελοντές. Οι ομάδες γρήγορα μεγάλωσαν και απασχόλησαν περισσότερα παιδιά. Στις ομάδες αυτές τα παιδιά μαθαίνουν να έχουν συνέπεια, να συνεργάζονται, και να είναι καλά σε ό,τι κάνουν γιατί μόνο έτσι θα καταφέρουν αργότερα να βγουν στην αγορά εργασίας. Οι ομάδες συνεχίζονται και φέτος με ικανοποιητικά αποτελέσματα”, ανέφερε χαρακτηριστικά η Ελένη Κονιδάρη.

Από τις υπόλοιπες δράσεις υποστήριξης, ξεχωρίζει η συμμετοχή στο πρόγραμμα των Special Olympics Young Athletes, όπου εθελοντές συνοδεύουν τα παιδιά σε αθλητικές δραστηριότητες εντός και εκτός του ιδρύματος.

Το Moorings στη Βουλιαγμένη παραχώρησε ευγενικά το χώρο για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης

Η επίτιμη πρόεδρος του Συλλόγου Φίλοι του ΠΙΚΠΑ Βούλας, Φωτεινή Ψιλάκη

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Νίκος Ψαλλίδας με τον αντιδήμαρχο Βασίλη Παπαμιχαήλ

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Μαίρη Φουρναράκη με τον δημοτικό σύμβουλο Τέμου Λέχτινεν

Η Ελένη Κονιδάρη εκθέτει τα πεπραγμένα της χρονιάς

Η Έλμα Δόγκα

Οι ειδικές σύμβουλοι του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Έλλη Κοκολιού και Νατάσα Κουρεντζή

Η Μίρκα Βαλλιάνου

Δείτε τη νέα ιστοσελίδα του Συλλόγου ή συνδεθείτε με τη σελίδα της στο Facebook.

κλειδαράς Σπανός
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement Enter ad code here
Advertisement