Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βουλιαγμενη

Ο Καμμένος ανταλλάσσει τις Φλέβες της Βουλιαγμένης με…φλέβες χρυσού

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον ραδιοσταθμό Real FM, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος επανέλαβε την πρόθεση του για άμεση αξιοποίση των ακινήτων και της περιουσίας των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Χαρακτηριστικά ανέφερε την περίπτωση της μικρής νήσου Φλέβες, ανοιχτά της Βουλιαγμένης.

Ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει πώληση αλλά παραχώρηση-ενοικίαση για.. εκατό (100) χρόνια του νησιού καθώς και των υπόλοιπων ακινήτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αποκάλυψε ότι οι Ισραηλινοί έδειξαν ενδιαφέρον για τις Φλέβες αλλά τους απέτρεψε καθώς το νησάκι δεν μπορεί να γίνει προϊόν επιθετικής ενεργειακής εκμετάλλευσης και δεν προσφέρεται για ανύψωση…ουρανοξυστών όπως ήθελαν οι Ισραηλινοί.

Υποσχέθηκε ότι θα γίνει στις Φλέβες “ήπια και πρότυπη ενεργειακή εκμετάλλευση” της περιοχής σύμφωνα με τα οικολογικά και ευρωπαϊκά πρότυπα

Πρόκειται για μία μεγάλη επένδυση για την οποία έχει δείξει ενδιαφέρον ο Εμίρης του Άμπου Ντάμπι. Το πρότζεκτ αφορά τη δημιουργία ενός πρότυπου οικισμού που θα λειτουργεί εξ ολοκλήρου με εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Η συνολική αξία της αναξιοποίητης περιουσίας των ενόπλων δυνάμεων ανέρχεται στα 23 δισ. ευρώ και μπορεί να φέρει ετήσια έσοδα της τάξης του 1,1 δισ.

Το νησάκι Φλέβες της Βουλιαγμένης

Το νησάκι Φλέβες απέναντι από τη Βουλιαγμένη, αποτελεί έως σήμερα χώρο άσκησης των βατραχανθρώπων του Πολεμικού Ναυτικού, των γνωστών ΟΥΚάδων.

Το νησάκι, υπήρξε ναυτικό οχυρό. Επί δεκαετίες διάφοροι μεγαλοσχήμονες είχαν βάλει στο μάτι τις Φλέβες για να τις “αξιοποιήσουν” και ζήταγαν από δημάρχους και κυβερνήσεις να βάλουν πωλητήριο. Πάντα εισέπρατταν αρνητική απάντηση. Τώρα φαίνεται ότι η επιδίωξή τους θα γίνει πραγματικότητα. Οι Φλέβες θεωρούνται “το φιλέτο των φιλέτων”, λόγω της μοναδικής θέσης του νησιού.

Το ιδιαίτερα περιζήτητο νησάκι Φλέβες βρίσκεται απέναντι από τη Βουλιαγμένη, ιδιοκτησίας του Πολεμικού ναυτικού και διοικητικής ευθύνης του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας