Προς ...πώληση στους Άραβες το νησί Φλέβες;

Προς …πώληση στους Άραβες το νησί Φλέβες;

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση, επισκέφθηκε μετά από πρόσκληση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, την έκθεση “Dubai Airshow 2015”, όπου και συναντήθηκε με τον διάδοχο του Άμπου Ντάμπι και Αναπληρωτή Ανώτατο Διοικητή των Εμιρατινών Ενόπλων Δυνάμεων Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζάγιεντ Αλ Ναχγιάν.

Στο περιθώριο της έκθεσης συναντήθηκε επίσης με τον Αντιπρόεδρο, Πρωθυπουργό και Υπουργό Άμυνας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Ηγεμόνα του Ντουμπάι Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ, αλλά και με τον διάδοχο του Εμιράτου του Ντουμπάι Σεΐχη Χαμπντάν Μπιν Μοχάμεντ Μπιν Αλ Μακτούμ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, “συζήτησαν θέματα διμερούς στρατιωτικής και αμυντικής συνεργασίας. Οι δυο πλευρές συμφώνησαν να ενισχύσουν και να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους σε αυτούς τους τομείς. Κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για θέματα της περιοχής στα οποία υπήρξε σύμπτωση εκτιμήσεων. Συμφώνησαν να συνεργαστούν και να συμβάλουν στην επικράτηση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή”.

Σύμφωνα όμως με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα στρατιωτικών θεμάτων onalert, “το σημαντικό που “κυνηγάει” ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος από το Άμπου Ντάμπι είναι άλλο. Πρόκειται για μία μεγάλη επένδυση που ο Εμίρης “ψήνεται” να κάνει στην Ελλάδα και αφορά στην δημιουργία ενός πρότυπου οικισμού που θα λειτουργεί εξ ολοκλήρου με εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Ο Καμμένος του έχει προτείνει το νησάκι Φλέβες ανοιχτά της Βουλιαγμένης. Ιδανική τοποθεσία και φαίνεται ότι θα το “παλέψει” μέχρι τέλους. Αν το πετύχει θα είναι επιτυχία αφού θα πρόκειται για πολυδάπανη επένδυση”.

Από την πλευρά του υπουργείου η ανάρτηση αυτή δεν σχολιάστηκε.