Φρικτός θάνατος γυναίκας από έκρηξη χύτρας ταχύτητας

Φρικτός θάνατος γυναίκας από έκρηξη χύτρας ταχύτητας

Κατσαρόλα-καρμανιόλα

Ούτε στο πιο φρικιαστικό χολιγουντιανό θρίλερ δεν έχουμε δει τέτοια φρίκη. Τραγικό τέλος είχε μια 47χρονη γυναίκα στο Πέραμα, η οποία βρήκε φρικτό θάνατο την ώρα που μαγείρευε.

Ξαφνικά, το καπάκι της χύτρας που μαγείρευε εκτινάχθηκε -πιθανόν από μη αποσυμπίεση- και τη χτύπησε πολύ δυνατά στο κεφάλι. Κατόπιν το καπάκι προσέκρουσε σ’ ένα δοκάρι και εκσφενδονίστηκε ξανά πάνω στη γυναίκα με αποτέλεσμα να την «αποκεφαλίσει».

Την ώρα της έκρηξης, όπως δήλωσαν οι γείτονες που δηλώνουν συγκλονισμένοι από τον θάνατο της 47χρονης, ακούστηκε ένα δυνατό «μπαμ».

Στο σπίτι της άτυχης γυναίκας και μητέρας τριών παιδιών έσπευσε άμεσα όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας και στη συνέχεια ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο την μετέφερε στο Αττικό Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Στο μεταξύ, η χύτρα-δολοφόνος έχει μεταφερθεί στο αστυνομικό τμήμα, προκειμένου να εξετασθεί από εμπειρογνώμονες και να διαπιστωθεί εάν ήταν ελαττωματική ή όχι.
Σάλος είχε προκληθεί πριν λίγα χρόνια από τα κινέζικα ατμοσίδερα που αυτοεκρήγνυντο. Ωστόσο, το σημερινό συμβάν ξεπερνά κάθε φαντασία.

234

Φυσικά, δεν πρέπει να μας πιάσει «χυτροφοβία». Σε χιλιάδες ελληνικά σπίτια χρησιμοποιείται η χύτρα ταχύτητας, χωρίς να έχουν αναφερθεί ατυχήματα. Απλώς χρειάζεται προσοχή στη χρήση και τη συντήρησή τους.