Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βουλιαγμενη

Forbes: Η Λίμνη Βουλιαγμένης στα 10 καλύτερα σημεία της Ελλάδας

Ένα ιδιαίτερα εγκωμιαστικό άρθρο για τη Λίμνη Βουλιαγμένης φιλοξενεί στις σελίδες για το ταξίδι η ηλεκτρονική έκδοση του διεθνούς περιοδικού Forbes.

O ταξιδιωτικός ρεπόρτερ Anthony Grant απαριθμεί τα “10 σημεία που πρέπει να επισκεφτείς στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι”, όπως τιτλοφορείται το άρθρο του.

Στο νούμερο 2, μετά την πόλη της Αθήνας, βρίσκεται η Λίμνη Βουλιαγμένης. Γι’ αυτήν γράφει:

Η μυστηριώδης Λίμνη Βουλιαγμένης βρίσκεται μόλις 15 μίλια έξω από την Αθήνα αλλά ανήκει σε άλλο κόσμο. Το όνομά της προέρχεται από την ελληνική λέξη “βουλιάζω” και πραγματικά η μαγευτική αυτή Λίμνη σχηματίστηκε όταν η οροφή μιας τεράστιας υπόγειας πηγής κατέρρευσε. 

Για όσους γνωρίζουν το Ελ Καπιτάν στην κοιλάδα του Γιοσέμιτι (σ.σ. έναν διάσημο στους αναρριχητές μονολιθικό σχηματισμό στις ΗΠΑ), προσθέστε μια ζεστή παρθένα λίμνη με θεραπευτικά νερά και ένα υπαίθριο εστιατόριο και παίρνετε μια ιδέα του εξαιρετικού φυσικού περιβάλλοντος“.

Ολόκληρη η λίστα με τα 10 κορυφαία ελληνικά σημεία περιλαμβάνει:

Αθήνα, Λίμνη Βουλιαγμένης, Θεσσαλονίκη, Μήλος, Πάρος, Κρήτη (βόρεια πλευρά), Κρήτη (νότια πλευρά), Κάρπαθος, Κέρκυρα και Αττική (όπου ο ρεπόρτερ ξεχωρίζει τα Λιμανάκια και τη Βάρκιζα!).

Η Λίμνη Βουλιαγμένης από τον φακό του Anthony Grant, ο οποίος έχει και έναν γεμάτο από ελληνικές εικόνες λογαριασμό στο Instagram:

Δείτε ολόκληρο το πρωτότυπο άρθρο στο Forbes.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας