Πώς επιλέγουμε φωτιστικά εξωτερικού χώρου;

Πώς επιλέγουμε φωτιστικά εξωτερικού χώρου;

Οι ανάγκες που έχει ο εξωτερικός σας χώρος είναι διαφορετικές από τον εσωτερικό. Η σωστή κατανομή του φωτισμού, όπως επίσης και τα ιδιαίτερα φωτιστικά εξωτερικού χώρου που θα κοσμούν τον κήπο, την βεράντα ή την αυλή σας είναι χαρακτηριστικά που πρέπει να ληφθούν υπόψη στην διαδικασία επιλογής.

Ανάλογα με την χρήση του χώρου σας λοιπόν μπορείτε να επιλέξετε και τον κατάλληλο φωτισμό! Εξαιρείται βέβαια η βεράντα η οποία επιβάλλει ένα φωτιστικό οροφής, αφού η χρήση της είναι δεδομένη έτσι κι αλλιώς.

Πολύ σημαντικός κλάδος, ο οποίος απαιτεί την προσοχή σας, είναι το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο το φωτιστικό. Από την στιγμή που είναι εξωτερικού χώρου, έρχεται αντιμέτωπο με όλες τις καιρικές συνθήκες, επομένως η στεγανότητα πρέπει να είναι η κατάλληλη.

Μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε μια γκάμα φωτιστικών εξωτερικού χώρου

Led φωτιστικά εξωτερικού χώρου ενισχυμένα με ABS και άθραυστο PC και επιπλέον προστασία στη UV ακτινοβολία.

Μπορούμε ακόμα να επιλέξουμε ανάμεσα σε στεγανά φωτιστικά σποτ πισίνας επίτοιχα και χωνευτά για κάθε ανάγκη φωτισμού. Μπορείτε να επιλέξετε την απόχρωση φωτός ανάμεσα σε μπλε, ψυχρό λευκό ή εναλλαγής χρωμάτων.

Μπορείτε να βρείτε φωτιστικά οροφής ή εξωτερικού χώρου απλίκες – καραβοχελώνες και πλαφονιέρες σε διάφορα χρώματα. Επιλέξτε φωτιστικά με πλέγμα, με σκίαστρο ή χωρίς κάλυμμα.

Είναι σημαντικό να επιλέξετε ανάμεσα στη μεγάλη ποικιλία σε φωτιστικά εξωτερικού χώρου, όπως κήπου κολωνάκια, απλίκες και πλαφονιέρες από ανοξείδωτο ατσάλι αλλά και αλουμινίου σε διάφορα χρώματα, σύμφωνα με την κάθε ανάγκη φωτισμού του εξωτερικού χώρου σας.

Χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξουμε

  • Ένα μεγάλο μέρος των φωτιστικών εξωτερικών χώρων είναι φτιαγμένο με χυτό αλουμίνιο και φίλτρα τα οποία είναι ανθεκτικά σε όλες τις συνθήκες.
  • Επιπλέον σημαντικό κομμάτι, στο οποίο πρέπει να βρίσκετε λύση, είναι η εξοικονόμηση ενέργειας. Ακόμα και τα φωτιστικά εξωτερικού χώρου, δέχονται λάμπες εξοικονόμησης αλλά και Led.
  • Εγκαταστήστε την GFCI προστασία, ή διακόπτη κυκλώματος σφάλματος γείωσης, αυτή η προστασία είναι μία από τις πιο σημαντικές βελτιώσεις στην ηλεκτρική ασφάλεια τα τελευταία σαράντα χρόνια.
  • ​Τοποθετήστε ένα κάλυμμα στους χώρους με υγρασία που δεν προστατεύονται από τις καιρικές συνθήκες. Εάν η εξωτερική πρίζα σας δεν είναι κάτω από μια στέγη ή κάποιο άλλο προστατευτικό κάλυμμα τότε πρέπει να τοποθετήσετε ένα ειδικό κάλυμμα πάνω από αυτό.
  • Χρησιμοποιήστε καλώδια για εξωτερική χρήση. Τα καλώδια επέκτασης που χρησιμοποιούμε σε εσωτερικούς χώρους είναι μόνο γι’ αυτό. Είναι συνήθως ελαφριά και ευέλικτα. Για τους εξωτερικούς χώρους θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μόνο για εξωτερική διαβάθμιση καλώδια επέκτασης για οποιαδήποτε προσωρινό φωτισμό που συνδέεστε έξω από το σπίτι σας.

Πολύ βασική είναι η μελέτη φωτισμού, ειδικά στο στάδιο που ακόμη γίνονται εργασίες στο κτήριο ή στον κήπο, ώστε να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήματα.

Εξειδικευμένοι σύμβουλοι φωτισμού μπορούν να σας προφυλάξουν από τυχόν λάθη. Από το που θα πρέπει να βγουν οι παροχές , την αντοχή και αξιοπιστία του προϊόντος, μέχρι τον τύπο φωτιστικού που θα δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα.