Ναυτιλιακό forum της Ναυτεμπορικής στη Βουλιαγμένη

Ναυτιλιακό forum της Ναυτεμπορικής στη Βουλιαγμένη

Λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές και συγκεκριμένα την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου, η Βουλιαγμένη θα γίνει το επίκεντρο για την πολιτική και την οικονομία.

Ο Αντώνης Σαμαράς, ο Γκίκας Χαρδούβελης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, θα βρίσκονται ανάμεσα στους ομιλητές του 1ου Ναυτιλιακού Forum με θέμα “Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Ελληνικής Ναυτιλίας στο παγκόσμιο εμπόριο και η προσφορά της στην Ελληνική Οικονομία”, το οποίο διοργανώνει η εφημερίδα Η Ναυτεμπορική στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso στη Βουλιαγμένη.

tspg

Μεταξύ των μέχρι τώρα επιβεβαιωμένων ομιλητών είναι εκτός από τους προαναφερθέντες, ο αντιπρόεδρος του NASDAD Meyer “Sandy” Frucher, ο διευθύνων σύμβουλος της Clarkson PLC Martin Stopford, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο πρόεδρος της European Community Shipowners’ Association (ECSA) Thomas Rehder.

Στους ομιλητές περιλαμβάνονται ακόμη εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και πολιτικών κομμάτων, καθώς και εξέχοντα μέλη της ναυτιλιακής κοινότητας.

Στις συνεδρίες του Forum θα αναλυθούν μέσω παρουσιάσεων και πάνελ συζητήσεων:

  • Η προσφορά της ναυτιλίας στην ευρωπαϊκή και ελληνική οικονομία με έμφαση στη διαχρονική συνεισφορά του ελληνικού εφοπλισμού στην οικονομία και την κοινωνία της Ελλάδας,
  • Οι παραδοσιακοί και σύγχρονοι τρόποι χρηματοδότησης της ναυτιλίας, με έμφαση στις διαφαινόμενες τάσεις στην εξασφάλιση ρευστότητας για λειτουργικούς και επενδυτικούς σκοπούς των ναυτιλιακών εταιρειών.
  • Ο ρόλος της Ελλάδας ως διεθνές ναυτιλιακό κέντρο, με έμφαση στη συμβολή των υποστηρικτών προς τη ναυτιλία υπηρεσιών για την ενίσχυση αυτού του ρόλου.
  • Η πορεία των ναυλαγορών και οι νέοι δρόμοι του θαλάσσιου εμπορίου με τα εμπόδια, τις προκλήσεις και τις προοπτικές τους.