Μαρία Φουρναράκη: Στόχος η πόλη των ονείρων μας

Μαρία Φουρναράκη: Στόχος η πόλη των ονείρων μας

Ζεστή ατμόσφαιρα, ξεχωριστές πολιτικές προσωπικότητες και σημαντικά μηνύματα είχε η προεκλογική εκδήλωση της Μαρίας Φουρναράκη προ ημερών, στο Καβούρι. 

Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα Βουλιαγμένης με το συνδυασμό του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου “Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη Πόλη για να ζεις” τόνισε ότι άξονες προτεραιότητας για την πολιτική της επόμενης δημοτικής αρχής πρέπει να είναι η καθημερινότητα, η ασφάλεια των πολιτών και η καθαριότητα του δημόσιου χώρου, ενώ τόνισε τη σημασία των εκλογών με τη φράση “η 26η Μαΐου δεν είναι μια απλή μέρα. Θα διαρκέσει 4 χρόνια”, ζητώντας τη στήριξη των συμπολιτών της.

Στο βήμα νωρίτερα ανέβηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος ζήτησε από τους παριστάμενους “να στηρίξετε αυτή τη γυναίκα”, προσθέτοντας: “Από όπου πέρασε, άφησε το θετικό της στίγμα το οποίο ήταν αποτέλεσμα μιας σκληρής δουλειάς. Δεν θα μετανιώσετε αν την στείλετε ως συνεργάτη αυτού του πετυχημένου Δημάρχου”.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζενμπεργκ αποκάλυψε ότι συνδέεται με φιλία δεακετιών με τη Μαρία Φουρναράκη και στο δικό της χαιρετισμό τόνισε μεταξύ άλλων: “Είναι εξαιρετικά κοινωνική και δοτική στους συνανθρώπους της. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει τιμηθεί για την προσφορά της στις κακοποιημένες γυναίκες, έστω και αν δεν είναι γνωστό αυτό”.

Το λόγο πήρε φυσικά και ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος σημείωσε:

“Η Μαρία Φουρναράκη έχει γράψει μια δική της ιστορία στα τοπικά πράγματα και στα κοινά. Η διάρκεια είναι αυτή που επιβεβαιώνει την ικανότητα κάποιου να προσφέρει. Είναι μια πολύ μεγάλη τιμή για μένα που δέχτηκε να συμπεριληφθεί στους υποψηφίους του δημοτικού μας συνδυασμού. Αξίζει να βάλουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας ανθρώπους που είναι δοκιμασμένοι, έμπειροι, άνθρωποι με όραμα και ικανότητα να διαχιεριστούν καταστάσεις, όχι πάντα εύκολες. Μέσα σε αυτούς συγκαταλέγεται σε πολύ ξεχωριστή θέση η Μαρία Φουρναράκη την οποία σας ζητώ να μου δώσετε τη δυνατότητα να αξιοποιήσω κι εγώ ως Δήμαρχος την επόμενη μέρα”.

Δείτε την ομιλία της Μαρίας Φουρναράκη:

Αναλυτικά, είπε:

Ως πρώην νομαρχιακή σύμβουλος Ανατολικής Αττικής 12 χρόνια απέκτησα την εμπερία και γνώση στη διαχείριση των θεμάτων Τοπικής Αυτοδιοίκησης που μου επιτρέπει να ζητήσω την ψήφο σας, αυτή τη φορά ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος Βουλιαγμένης.

Ο θαυμασμός μου στην προσωπικότητα και το έργο του Δημάρχου μας, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, η συνέπεια των λόφγων και έργων του και η αγάπη του για την πόλη μας αλλά και κάθε άνθρωπο συνέβαλαν στην απόφασή μου να συμπεριληφθώ στο ψηφοδέλτιό του και να είμαι μέλος της ομάδας του η οποία αποτελείται από αξιόλογους συμπολίτες μας.

Πιστεύω ότι μία ισχυρή ομάδα μπορεί ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες να ξεπεράσει τα εμπόδια της ελληνικής πραγματικότητας. Αντιλαμβάνομαι πλήρως ότι αυτή την περίοδο οι εκλογές δεν μπορούν να αποτελούν προτεραιότητα κανενός.

Η οικονομική κρίση έχει μεταλλαχθεί σε ανθρωπιστική κρίση και έχει εισχωρήσει σε πολλά νοικοκυριά. Όλοι μας ζούμε με τον φόβο της οικονομικής ανασφάλειας και ενός αβέβαιου μέλλοντος και αυτό ισχύει για όλους μας.  Σε μας ανήκει η ευθύνη να συμβάλουμε όλοι μαζί για ένα καλύτερο αύριο. Πρέπει να βρεθούμε ξανά κοντά ο ένας στον άλλο, θα είναι το κλειδί για να πάμε μπροστά.

Όλοι νιώθουμε την κατάπτωση των ηθικών αξιών. Μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτά που μας πληγώνουν και μας απομακρύνουν από την ενεργό ενασχόληση με τα κοινά.

Καμιά φορά οι απόψεις που ακούγονται “όλοι είναι ίδιοι και τίποτα δεν αλλάζει” μόνο σκοπιμότητες εξπυηρετούν. Δυστυχώς για άλλους και ευτυχώς για εμάς, δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπολίτες,

Οι δημοτικές εκλογές πλησιάζουν. Έρχεται η ώρα της μεγάλης απόφασης. Με την ψήφο σας θα καθορίσετε το μέλλον της πόλης μας. Η 26η Μαΐου δεν είναι μια απλή μέρα. Θα διαρκέσει 4 χρόνια.

  • Ψηφίζουμε λοιπόν για να έχουμε την καθημερινότητα που μας αξίζει.
  • Ψηφίζουμε διότι θέλουμε να ζούμε σε μία ασφαλή πόλη, σ’ ένα ασφαλές περιβάλλον.
  • Ψηφίζουμε γιατί γιατί θέλουμε να έχουμε καθαριότητα στη γειτονιά μας.

Δεν νοείται υψηλή ποιότητα ζωής χωρίς η πόλη μας να λάμπει.

Είμαστε εδώ. Είμαστε κοντά σας, να σας ακούσουμε και να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα της πόλης μας. Εσείς με την ψήφο σας και εμείς με την προσπάθεια.

Μαζί θα καθορίσουμε την πορεία της πόλης μας.

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπολίτες,

Ζητώ τη στήριξή σας με την ψήφο σας στην προσπάθειά μου να εκλεγώ δημοτική σύμβουλος Βουλιαγμένης. Και σας υπόσχομαι ότι θα φανώ αντάξια της εμπιστοσύνης σας.

Με την εμπιστοσύνη και την ψήφο σας στο πρόσωπό μου θα είναι ιδιαίτερη τιμή και οδηγός για να κάνω πράξη το όραμά μου, τους στόχους μου. Με προοπτική για την πόλη των ονείρων μας.