Αγροτικό φραπόγαλο στου Zonar's. Γιατί όχι;

Αγροτικό φραπόγαλο στου Zonar’s. Γιατί όχι;

Για το πέρασμα των αγροτών από το Zonar’s των αδελφών Πανά, στην οδό Πανεπιστημίου, την Παρασκευή γράφει σήμερα η στέλη «Βηματοδότης» στο «Βήμα»:

Είδαν, σε μια ανάπαυλα της μάχης με τα ΜΑΤ, τα τραπεζάκια έξω στην Πανεπιστημίου και προφανώς να σκέφτηκαν «ευκαιρία για φραπόγαλο». Και ούτε καν ενδιαφέρθηκαν τι εστί Zonar’s, αν εκεί συγκεντρωνόταν κάποτε η αφρόκρεμα της πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής του τόπου. Για τους κρητικούς αγρότες που στρατοπέδευσαν στην Αθήνα το Zonar’s ήταν ένα καφενείο, σαν αυτά που υπάρχουν στην Κρήτη. Πήγαν λοιπόν εκεί (στα τραπεζάκια έξω), παράγγειλαν στα έκπληκτα γκαρσόνια φραπόγαλο και συζητούσαν. Οσοι κάθονταν στο εσωτερικό του Zonar’s τούς κοίταζαν με περιέργεια, το ίδιο και όσοι έτυχε να περνούν από την Πανεπιστημίου. Αλλά και τα γκαρσόνια ήταν απορημένα από τις παραγγελίες με… φραπόγαλο που δέχονταν συνεχώς.

Καλά, βρε παιδιά, μην κάνετε έτσι. Ένα φραπέ ήπιαν οι άνθρωποι και μάλιστα στο πεζοδρόμιο. Δεν μπήκαν με τις μαγκούρες και τα στιβάνια τους «μέσα» στου Zonar’s κι εξάλλου, και οι διαδηλωτές έχουν δικαίωμα να πιουν εκεί τον καφέ τους όπως κάθε πολίτης. Άλλωστε, των περισσοτέρων Ελλήνων αγρότες ήταν οι παππούδες ή οι προπαππούδες τους. Θα μου πείτε, εκείνοι οι αγρότες δεν διαδήλωναν, όμως αν διαβάσουμε Ιστορία, θα διαπιστώσουμε ότι το αγροτικό κίνημα υπήρχε και ΠΡΙΝ την εποχή των τρακτέρ.