Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Από τη Ρωσία στo Παρίσι με αγάπη: ένα κουταβάκι για την Ντιζέλ

Ένα κουτάβι ράτσας γερμανικού ποιμενικού θα χαρίσει η Μόσχα στο Παρίσι σε ένδειξη αλληλεγγύης μετά το θάνατο μιας αστυνομικής σκυλίτσας, της Ντιζέλ, κατά τη διάρκεια της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στο προάστιο Σεν Ντενί την περασμένη Τετάρτη. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ρωσίας Βλαντίμιρ Κολοκολτσέφ σε επιστολή που έστειλε προχθές στον γάλλο ομόλογό του Μπερνάρ Καζνέβ.
Όπως γράφει ο Ρώσος υπουργός, η Ρωσία προσφέρει αυτό το σκυλί «ως ένδειξη αλληλεγγύης στους πολίτες και την αστυνομία της Γαλλίας» για να αναπληρώσει το κενό της Ντιζέλ.

Το κουτάβι είναι δύο μηνών, μεγαλώνει σε ένα κέντρο εκπαίδευσης αστυνομικών σκύλων κοντά στη Μόσχα και έχει το όνομα ενός ρώσου ιππότη της εποχής του Μεσαίωνα, του Ντόμπρινια Νίκιτς, ενός ήρωα της λαϊκής παράδοσης που ήταν φημισμένος για το σθένος του, την καλοσύνη του και την τόλμη της

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας έδωσε χθες στη δημοσιότητα εικόνες και ένα βίντεο με πρωταγωνιστή το κουτάβι ενώ παίζει με μια μπάλα. Μπορείτε να δείτε το βίντεο στo YouTube.

Η χειρονομία της Ρωσίας συγκίνησε πολλούς Ρώσους πολίτες, όπως διαπιστώνουμε διαβάζοντας στις ιστοσελίδες γαλλικών εφημερίδων:

«Μπράβο, Ρωσία! Το να χαρίζεις ένα ζώο είναι το μεγαλύτερο δείγμα αγάπης. Και όχι απλώς ένα οποιοδήποτε ζώο, αλλά τον πιο πιστό σύντροφο του ανθρώπου».
«Χτες βράδυ ήπια ένα λίτρο βότκα για να ευχαριστήσω τους Ρώσους!»
«Πολύ ευγενική χειρονομία, αλλά ο Ντομπρίνια θα χρειαστεί μερικά γαλλικά μαθήματα για να ενταχθεί στην ομάδα».
«Δεν γίνεται να μου στείλετε κι εμένα ένα τέτοιο σκυλάκι;»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας