Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στα Γιάννενα δεν είναι ούτε δέντρο ούτε Χριστουγεννιάτικο

Έφυγε ο Αβραμόπουλος και μαράζωσαν οι χριστουγεννιάτικοι στολισμοί στη χώρα

Πολύ καλά νέα για τους λάτρεις τριγωνικών μεταλλικών σχημάτων, απο τα γραφικά Γιάννενα, όπου το Σάββατο το βράδυ ο δήμαρχος Κώστας Μπέγκας άναψε τα λαμπάκια του χριστουγεννιάτικου δέντρου της πόλης.

dentro34

Ο φωτισμός του δέντρου, στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, έδωσε το έναυσμα ώστε τα Γιάννινα να μπουν στο εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων

«Η πόλη γιορτάζει ανθρώπινα κι απέριττα» σημείωσε ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και τόνισε ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί μία ατμόσφαιρα που θα προσφέρει χαρά, σε μία εποχή εξαιρετικά δύσκολη.

Με μια πρώτη ματιά μοιάζει σαν τον ψυχεδελικό πύργο του Άιφελ για νάνους ή μήπως είναι μια μεταμοντέρνα ινδιάνικη σκηνή με φωτόσπαθα; Φωλιά για ραδιενεργά χελιδόνια; Εξωγήινο μήνυμα απο το μακρινό διάστημα;

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που φωτίζει την κεντρική πλατεία, δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του ίδιου φεστιβάλ και αποτελεί μία εναλλακτική εικαστική πρόταση από τον Γιώργο Κεβρεκίδη.

dentro3

Πηγή έμπνευσης για την κατασκευή του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι η βασική γεωμετρική μορφολογία ενός τυπικού χριστουγεννιάτικου δέντρου που σχηματίζει ισοσκελές τρίγωνο καθώς και άλλα παραπλήσια τριγωνικά σχήματα που συνδέονται συνειρμικά με τα Χριστούγεννα, όπως τα παραδοσιακά μεταλλικά τρίγωνα για τα κάλαντα.

Παράλληλα, στο σιντριβάνι της κεντρικής πλατείας, έχει κατασκευαστεί η φάτνη, σε μία απόδοση εντελώς διαφορετική από τις κλασσικές.

Σχόλιο από το luben.tv

 

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας