Connect with us

Hi, what are you looking for?

Δημοτικό Συμβούλιο

Full time οι νέοι αντιδήμαρχοι του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου

Τα υψηλά εκλογικά ποσοστά φέρνουν και υψηλές απαιτήσεις του Δημάρχου από τους στενούς του συνεργάτες. 

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος που τις επόμενες ημέρες θα καταλήξει στη σύνθεση τη νέας δημοτικής ομάδας διοίκησης έχει ήδη ορίσει υψηλές προδιαγραφές για τους υποψηφίους αντιδημάρχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διαμήνυσε στην ομάδα των δημοτικών του συμβούλων ότι όποιος/α εκδηλώσει επιθυμία για να λάβει αντιδημαρχία, θα πρέπει απαραιτήτως να μπορεί να αφιερώνει στην ενασχόλησή του/της με τον Δήμο τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα.

Η απόφαση για αντιδημάρχους πλήρους απασχόλησης έρχεται να θεραπεύσει “αρρυθμίες” που παρουσιάστηκαν κατά την προηγούμενη θητεία αλλά και να εμπεδώσει το μήνυμα ότι η σύσσωμη η ομάδα διοίκησης θα βρίσκεται κοντά στους πολίτες και στα νευραλγικά πόστα του Δήμου αδιάλειπτα.

Δύο πρόσφατες θεσμικές αλλαγές έρχονται να ενισχύσουν τη θέση αυτή του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Πρώτον, στο εξής το σύνολο των 5 αντιδημάρχων θα λαμβάνει μηνιαία αντιμισθία, ενώ μέχρι τώρα οι τρεις από τις πέντε θέσεις ήταν αμειβόμενες.

Δεύτερον, μετά τις αλλαγές που επέφερε η κυβέρνηση της ΝΔ στο νομοθετικό πλαίσιο της αυτοδιοίκησης, η θητεία κάθε αντιδημάρχου μειώνεται από τα 2 έτη στο 1 έτος.

Επιπρόσθετα, η προγραμματισμένη Απογραφή πληθυσμού του 2021 αναμένεται να ανεβάσει τον αριθμό των μόνιμων κατοίκων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε πάνω από 50.000 άτομα, βάζοντας τα 3Β στην κατηγορία των ΟΤΑ που διαθέτουν 6 αντιδημάρχους.

Τα παραπάνω μαζί με το γεγονός ότι η παράταξη του Δημάρχου διαθέτει μια πολύ άνετη πλειοψηφία στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και πληθώρα στελεχών – και συγκεκριμένα 24 από τους 33 δημοτικούς συμβούλους –  λύνουν τα χέρια του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου να αξιοποιήσει όλο το δυναμικό της ομάδας του, δίνοντας ευκαιρίες σε όλους, αλλά χωρίς να χρειάζεται να χαριστεί και σε κανέναν.

Άλλωστε, η πρώτη θητεία Κωνσταντέλλου σημαδεύτηκε από την αξιοποίηση αμισθί στελεχών που είχαν τον τίτλο του “εντεταλμένου συμβούλου”, χωρίς το αξίωμα του αντιδημάρχου, αλλά πολλές φορές εργάστηκαν αρκετά σκληρά.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λυδία Αργυροπούλου, που ανέλαβε κρίσιμους τομείς, όπως το Γραφείο Απασχόλησης και Τουρισμού αλλά και σημαντικά σχέδια, όπως η διερεύνηση λύσεων στη διαχείριση απορριμμάτων.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος απέκτησε τη μακρά του αυτοδιοικητική εμπειρία μακριά από …οφίτσια.

Όπως έχει ο ίδιος αφηγηθεί αρκετές φορές, κατά την πρώτη του θητεία στον Δήμο Βούλας την περίοδο 1990-94 είχε το μάλλον διακοσμητικό ρόλο του αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου (μολονότι ανήκε στην πλειοψηφούσα παράταξη), κατά την τετραετία 2002-2006 δεν πήρε κάποιο αξίωμα και μόνο τα 2,5 έτη της τετραετίας 2006-2010 ανέλαβε την αντιδημαρχία Διοίκησης και Οικονομικών.

Οι αποφάσεις για τα πρόσωπα ακόμη δεν έχουν ληφθεί, ενώ σύμφωνα με συνεργάτες του Δημάρχου, για τη σύνθεση του δημοτικού “κυβερνητικού” σχήματος θα ληφθούν υπόψη οι διαθεσιμότητες σε χρόνο και οι δεξιότητες και προτιμήσεις των δημοτικών συμβούλων και οι προτεραιότητες θα τεθούν βάσει εκλογικών επιδόσεων.

Η ορκωμοσία του Δημάρχου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019, στις 7.30 μ.μ. σε ανοιχτό χώρο, έξω από το Δημαρχείο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στη Βούλα. Οι “δημαιρεσίες”, η εκλογή του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των Επιτροπών της δημοτικής διοίκησης θα γίνουν την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου το πρωί.

κλειδαράς Σπανός
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement Enter ad code here
Advertisement