Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτικό Συμβούλιο

Με γκάλοπ μετρά τη δημοτικότητά του ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος

Τηλεφωνική δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion Poll διεξάγεται αυτές τις ημέρες στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με την πορεία του δημοτικού έργου και την αξιολόγηση προσωπικά του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου ως δημάρχου τίθεται στο τυχαίο δείγμα της έρευνας, ενώ διερευνάται για πρώτη φορά πριν τις εκλογές και η πρόθεση ψήφου των δημοτών.

Η επικοινωνιακή ομάδα του δημάρχου που εμφανώς έχει καταρτίσει το ερωτηματολόγιο και έχει παραγγείλει την έρευνα (αν και την πληροφορία αυτή κρατά απόρρητη η εταιρεία δημοσκοπήσεων) θέλει να έχει μια εικόνα για το “πόσο ικανοποιημένοι” είναι οι δημότες από τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο προσωπικά στο μέσο της θητείας του, ενώ τίθενται και άλλες προσωποκεντρικές ερωτήσεις: “Έχει προσφέρει έργο;“, “είναι δραστήριος;“, “έχει κομματική ταυτότητα;“, “είναι κοινωνικά ευαίσθητος;“.

Πέρα από την αξιολόγηση των γνωστών τομέων δράσης του Δήμου, οι συμμετέχοντες στην έρευνα καλούνται να πάρουν θέση για την απλή αναλογική στις τοπικές εκλογές αλλά και να αξιολογήσουν το έργο της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου.

Από το περιεχόμενο ορισμένων ερωτήσεων, διαφαίνονται και τα “δυνατά χαρτιά” που θα παίξει στην προεκλογική περίοδο η ομάδα Κωνσταντέλλου: Διαχείριση κρίσεων και οικονομική διαχείριση.

Ενδιαφέρον φυσικά παρουσιάζουν οι ερωτήσεις ως προς τις επόμενες εκλογές.

Στη δημοσκοπική “κάλπη” εκτός από τα ονόματα της προηγούμενης αναμέτρησης (Κωνσταντέλλος, Πανάς, Δαβάκης, Ματόπουλος, Δόγκας, Πασακυριάκος) μπαίνουν ακόμη τρία πρόσωπα που προφανώς κατά τον Δήμαρχο ενδέχεται να διαδραματίσουν ρόλο στα δημοτικά πράγματα, ως υποψήφιοι επικεφαλής παρατάξεων:

Ο Δημήτης Κιούκης, ο Δημήτρης Αναστασίου και ο Γιώργος Μαυρωτάς.

Σε επικοινωνιακό επίπεδο, η στιγμή της δημοσκόπησης είναι ιδανική για τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο. Βρισκόμαστε χρονικά πολύ μακριά από τις δημοτικές κάλπες (που κατά πάσα πιθανότητα θα μετατεθούν για τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών) και την ίδια στιγμή το τοπίο στην αντιπολίτευση διαφαίνεται ακόμα θολό.

Ο Δήμαρχος επιθυμεί να πάρει τη “φωτογραφία” αυτής της στιγμής, θεωρώντας ότι ο ίδιος βρίσκεται στο απώγειο της επιρροής του. Δεν αποκλείεται η δημοσκόπηση αυτή να αποτελέσει εργαλείο πίεσης ή πειθούς σε αναποφάσιστους δημοτικούς παράγοντες το επόμενο διάστημα ή και επικοινωνιακό πυροτέχνημα προς όλους τους δημότες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας