Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Ευρώπη: θραύση κάνει ο ιντερνετικός τζόγος στους εφήβους

Ένας στους οχτώ εφήβους στην Ευρώπη ασχολείται με τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο, σύμφωνα με νέα έρευνα του πανευρωπαϊκού ερευνητικού οργανισμού ESPAD που ασχολείται με τους κινδύνους για την υγεία των μαθητών (κάπνισμα, αλκοόλ, ναρκωτικά κ.ά.)

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 96.000 μαθητές από 35 διαφορετικές χώρες, δείχνει ότι οι Ευρωπαίοι έφηβοι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο κατά μέσο όρο 5.8 μέρες την εβδομάδα, με τα κορίτσια να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περισσότερο από ότ,ι τα αγόρια. Τα αγόρια από την άλλη αφιερώνουν περισσότερο χρόνο παίζοντας παιχνίδια.

Όμως, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το 23% των αγοριών από τις χώρες που συμμετείχαν, ασχολούνται με διαδικτυακό τζόγο, παρά το γεγονός ότι η νομοθεσία των περισσότερων χωρών απαγορεύει τη συμμετοχή ανηλίκων σε ανάλογα παιχνίδια.

Ένας στους πέντε (23%) παίζει τυχερά παιχνίδια τακτικά, δηλαδή τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα, ενώ ένας στους οχτώ (12%) παραδέχεται ότι παίζει συχνά, δηλαδή περισσότερο από 2 με 4 φορές σε ένα μήνα.

Το ποσοστό των κοριτσιών που ασχολούνται με διαδικτυακό τζόγο είναι πολύ μικρό αφού ανέρχεται στο 5% συνολικά, με τη Δανία να παρουσιάζει τη μεγαλύτερη συμμετοχή (28%).

Ασφαλώς δεν χρειάζεται ούτε πανικός, ούτε αστυνόμευση των εφήβων, ούτε δαιμονοποίηση του Διαδικτύου. Όμως το πρόβλημα είναι μπροστά μας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας